Julija Navalnaja: „Jei norite nugalėti Putiną, imkitės jo nusikaltėlių gaujos“  ()

Trečiadienį į europarlamentarus Strasbūre kreipėsi nužudyto Rusijos režimo kritiko Aleksejaus Navalno našlė Julija Navalnaja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Parlamento pirmininkė Roberta Metsola, sveikindama J. Navalnają, sakė, kad „daugeliui Rusijoje ir už jos ribų Aleksejus Navalnas atstovavo vilčiai, geresnių dienų vilčiai, laisvos Rusijos vilčiai ir ateities vilčiai.“ Ji pažymėjo, kad „jei istorija ko nors moko, tai galiausiai autokratijos ramsčiai visada sugriūva po savo korupcijos svoriu ir nuo žmonių įgimto troškimo gyventi laisvai. Ir kai jie sugrius, tai bus dėka to, ką padarė Aleksejus ir jo šeima.“

Savo kalboje J. Navalnaja apkaltino Rusijos valdžios atstovus, vadovaujamus prezidento Vladimiro Putino, organizavus A. Navalno nužudymą. Pasak jo, ši akivaizdi žmogžudystė dar kartą visiems parodė, kad „Putinas yra pasirengęs viskam ir kad su juo negalima derėtis.“ Ji išreiškė susirūpinimą, kad dabartinės Europos Sąjungos sankcijos iki šiol realiai nesustabdė Rusijos agresijos prieš Ukrainą.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastika, ką sugeba šie „Xiaomi“ elektriniai šildytuvai - standartiniai neprilygsta nė iš tolo („Smartmi GR-H Graphene“)
16934 5

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Todėl ji paragino kelti labiau novatoriškus pasiūlymus, kaip nugalėti Putino režimą tiek Rusijos viduje, tiek užkertant jo agresiją prieš kaimynines šalis.

„Jei tikrai norite nugalėti Putiną, turite tapti novatoriais [...]. Galite pakenkti Putinui dar viena rezoliucija ar dar vienu sankcijų paketu, kuris nieko nesiskirs nuo buvusių [...] Turite reikalų ne su politiku, o su kruvinu banditu [...] Svarbiausias dalykas yra šalia Putino esantys žmonės, jo draugai, bendrai ir mafijos pinigų saugotojai [...]. Jūs, mes visi, turime kovoti su šia nusikaltėlių gauja.“

 

Toliau ji kalbėjo, kad novatoriškumas politikoje reiškia kovą su organizuotu nusikalstamumu, ir tai nėra politinės varžytuvės.

„Reikia ne diplomatų notų, bet finansinių machinacijų tyrimų. Ne susirūpinimo pareiškimų, bet mafijos bendrų paieškos savo šalyse, diskretiškų advokatų ir finansininkų, kurie padeda Putinui ir jo draugams slėpti pinigus, paieškos.“

Ji taip pat nurodė, kad „šioje kovoje turite patikimų sąjungininkų, – dešimtys milijonų rusų yra prieš Putiną, prieš karą, prieš jo nešamą blogį.“

„Putinas turi atsakyti už tai, ką padarė mano šaliai. Putinas turi atsakyti už tai, ką padarė kaimyninei taikiai šaliai. Ir Putinas turi atsakyti už viską, ką padarė Aleksejui,“ – taip savo kalbą užbaigė J. Navalnaja.

 

Po jos kreipimosi kalbėjo Europos Parlamento politinių frakcijų atstovai. Europarlamentarų pasisakymų įrašas yra EP portale.

A. Navalnas iki mirties kalėjime 2024 m. vasario 16 d. buvo vienas žinomiausių Rusijos opozicijos balsų, jis paviešino Rusijoje klestinčią korupciją ir aršiai kritikavo prezidentą V. Putiną. Tikslios jo mirties aplinkybės nėra žinomas. A. Navalnui 2021 m. buvo įteikta Europos Parlamento Sacharovo premiją už minties laisvę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(31)
(2)
(29)

Komentarai ()