Estijos premjerė: „Kyla klausimas, ar NATO mes lygūs ar nelygūs?“  (1)

Estijos premjerė Kaja Kallas, anksčiau parodžiusi norą tapti NATO generaline sekretore, išreiškė abejonę, ar visos Aljanso valstybės narės yra lygios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ji tai teigė kalbėdama „Politico“ tinklalaidėje „Power Play“.

K. Kallas vis dar mano, kad šias pareigas turėtų užimti lyderis, kurio šalis atitinka Aljanso tikslą gynybos išlaidoms skirti 2% BVP.

Tačiau vargu ar taip nutiks, nes favoritas į šį postą yra Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte, kurio šalis šio tikslo nepasiekė.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastika, ką sugeba šie „Xiaomi“ elektriniai šildytuvai - standartiniai neprilygsta nė iš tolo („Smartmi GR-H Graphene“)
16924 5

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Nors K. Kallas sutiko, kad M. Rutte turi „teigiamų savybių“, ji pažymėjo, jog jis bus ketvirtasis generalinis sekretorius iš Nyderlandų, o generalinio sekretoriaus iš Estijos – ar iš bet kurios Baltijos šalies – niekada nebuvo.

„Kyla klausimas, ar NATO yra pirmo ir antro rango šalių? Ar mes lygūs, ar nelygūs? Šie klausimai lieka atviri“, – sakė K. Kallas.

 

Suprantama, kad NATO siekia paskirti kadenciją baigiančio generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo įpėdinį prieš liepos mėnesį Vašingtone vyksiantį aljanso 75-mečio viršūnių susitikimą.

Yra žinoma, kad JK palaiko Marko Rutte kandidatūrą į šį postą. Jo kandidatūrą taip pat palaikė JAV ir Vokietija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai (1)