„Greitai net nežinos kokie rytoj bus orai.“ Atjungia Rusiją nuo pasaulinių technologijų. Kas vyksta  ()

Duomenų srautas iš Vakarų palydovų praktiškai išseko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą Vakarų šalys praktiškai atkirto Rusiją nuo meteorologinių palydovų duomenų, praneša „The Moscow Times“.

„Roshydromet“ vadovas Igoris Šumakovas ypač skundėsi, kad meteorologai nustojo gauti „didelį kiekį operatyvinės informacijos“ iš EUMETSAT. Ši tarptautinė organizacija, kurią sudaro 30 šalių narių, eksploatuoja palydovus geostacionarinėse ir poliarinėse orbitose.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 53€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
6160

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Verta paminėti, kad EUMETSAT sustabdė Rusijos narystę netrukus po invazijos į Ukrainą. Tačiau kai kurios organizacijos, įskaitant Jungtinę Karalystę ir JAV, ir toliau dalijosi duomenimis su Rusijos ekspertais.

Informacija, kuria buvo dalijamasi su rusais, neva buvo reikalinga „prognozavimo veiklai“, tačiau, pasak I. Šumakovo, duomenų srautas iš Vakarų palydovų praktiškai išseko.

 

Vasario 14 d. Atstovų Rūmų žvalgybos komiteto pirmininkas Mike'as Turneris paskelbė apie rimtą grėsmę JAV nacionaliniam saugumui ir pareiškė, kad žvalgybos duomenimis, Rusija planuoja dislokuoti kosmose branduolinius ginklus.

JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas patvirtino šią informaciją, o prezidentas Joe Bidenas nurodė savo administracijai pradėti derybas su Rusija dėl galimo branduolinio ginklo bandymo kosmose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(13)
(91)

Komentarai ()