„Rusų pasaulis Afrikoje.“ Kur Putinas stato savo imperiją  ()

Rusija nori naudoti Afrikos gamtos išteklius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius nori sukurti savotišką sau lojalių šalių anklavą Afrikoje. Kalbame apie trečdalį žemyno, t.y. 16 valstybių (iš 54 nepriklausomų žemyne), įskaitant Burkina Fasą, Nigerį ir kt.

Apie tai, pageidavęs anonimiškumo, NV korespondentui pranešė vienas aukščiausių Ukrainos specialiųjų tarnybų atstovų.

Pagrindinė priežastis, skatinanti Rusijos Federaciją spręsti Afrikos klausimą, yra gamtos ištekliai, pirmiausia uranas. „Ši kryptis Kremliui yra strategiškai svarbi“, – aiškino redakcijos šaltinis. „Štai kodėl jis formuoja visą Afrikos korpusą iš rusų kareivių.“

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 111€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PD320“)
8156 8

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Šią karinę rikiuotę pagal Maskvos planą turėtų sudaryti apie 20 000 karių, o šiuo metu jų yra apie 12-14 000.

Dauguma Afrikos šalių, kuriomis domisi Kremlius, anksčiau buvo Prancūzijos įtakoje. Tačiau kol kas Paryžius labai susilpnino ryšius su šiuo regionu. Pagrindinė Rusijos bazė, iš kurios vykdoma Maskvos įtakos plėtra, yra Centrinės Afrikos Respublika (CAR), kur Rusijos Federacija šiuo metu stato logistikos ir mokymo centrus.

 

CAR žinoma kaip viena iš tų žemyno šalių, kurioje aktyviai ir sistemingai veikė Rusijos Federacijoje žuvusio J. Prigožino „Wagner“ struktūros kovotojai.

Ukrainos specialioji tarnyba paaiškino, kad „afrikietiško“ projekto priežiūrą perėmė Rusijos Federacijos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba (GRU).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(4)
(-3)

Komentarai ()