Lietuvoje įkurtas startuolis „Surfshark“ – „Financial Times“ sparčiausiai augančių Europos įmonių sąrašo viršuje  ()

Lietuvoje įkurta pasaulinė privatumo apsaugos sprendimų bendrovė „Surfshark“ pateko į prestižinį, jau aštuntus metus iš eilės skelbiamą „Financial Times“ 1000 greičiausiai augančių Europos įmonių reitingą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame sąraše įmonė užima 47-ąją vietą tarp 1000 sparčiausiai augančių įmonių Europoje, 8-ąją tarp visų IT ir programinės įrangos bendrovių ir 1-ąją – tarp visų šiemet „Financial Times“ sąraše esančių Lietuvoje įkurtų įmonių.

„Vos per dvejus metus nuo startuolio įkūrimo, „Surfshark“ tapo trečiu lyderiaujančiu virtualaus privataus tinklo (angl. Virtual private network, VPN) tiekėju pasaulyje. Pirmąjį milijoną už paslaugas mokančių vartotojų pasiekėme vos per 30 mėnesių nuo paslaugos atsiradimo rinkoje. Palyginimui – tai toks pat greitas rezultatas kaip muzikos platformos „Spotify“ ir greitesnis rezultatas nei vaizdo turinio platformos „Netflix“. Už „Surfshark“ augimą ir užsitarnautą vartotojų iš daugiau kaip 140 šalių pasitikėjimą esu dėkingas visai komandai, dirbančiai Vilniaus, Kauno, Varšuvos ir Berlyno biuruose – mūsų kasdieninis darbas įgalina vartotojus lengvai apsaugoti savo privatumą ir saugumą internete“, – sako Regimantas Urbanas, „Surfshark“ rinkodaros vadovas.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 111€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PD320“)
8156 8

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

R. Urbanas, anksčiau užėmęs „Google“ rinkodaros vadovo Baltijos šalims pareigas, džiaugiasi, jog ankstesnėje pozicijoje įgytas žinias gali pritaikyti augindamas ir stiprindamas „Surfshark“. „Kartu su komanda esame dėkingi ir Lietuvos startuolių bendruomenei už atvirą dalijimąsi geriausiomis praktikomis, patarimais ir kontaktais – šis palaikymas neabejotinai prisidėjo prie mūsų sėkmės ir augimo“, – sako jis.

Padeda atskleisti Lietuvos startuolių potencialą

Inga Langaitė, „Unicorns Lithuania“ vadovė pastebi, jog šis „Surfshark“ pasiekimas, visų pirma, parodo startuolio unikalumą – per neįtikėtinai trumpą laiką itin konkurencingoje srityje bendrovė tapo viena iš lyderiaujančių pasaulyje. „Suvienijusi jėgas su „Nord Security“ ir pritraukusi pirmąją investiciją, kompanija pelnytai buvo įvertinta vienaragio titulu, o 2023 m. įmonės įvertis buvo padvigubintas. Tai tobulas greičio, lankstumo ir adaptyvumo, taip būdingo startuoliams, pavyzdys“, – sako I. Langaitė.

Jos teigimu, patekimas į „Financial Times“ sparčiausiai augančių Europos įmonių sąrašą – dar vienas stiprus argumentas investuotojams, padedantis atskleisti visos Lietuvos startuolių ekosistemos potencialą. „Startuoliai yra XXI a. ekonomikos varomoji jėga, kurianti aukštos pridėtinės vertės darbo vietas ir užtikrinanti regiono konkurencingumą. Todėl matyti Lietuvos startuolį prestižiniame reitinge šiais sulėtėjusios ekonomikos ir sudėtingų geopolitinių aplinkybių laikais, yra reikšmingas pasiekimas. Pasauliui tai siunčia aiškią žinutę apie aktyvią Lietuvos startuolių ekosistemą“, – priduria I. Langaitė.

Antrasis vienaragis Lietuvoje

 

„Surfshark“ savo veiklą pradėjo 2018 m. pristačiusi virtualaus privataus tinklo įrankį. Iki šiol bendrovės siūlomos paslaugos pasipildė antivirusine programa „Antivirus“, apie vartotojo duomenų nutekinimą pranešančiu įrankiu „Alert“, privačiu paieškos varikliu „Search“ ir naudotojo tikrąją tapatybę internete maskuojančiu įrankiu „Alt ID“. Bendrovė taip pat sukūrė ir dabar jau savarankiškai veikiančią įmonę „Incogni“, padedančią naudotojams pašalinti savo duomenis iš duomenų prekeivių.

 

„Financial Times“ sparčiausiai augančių Europos įmonių sąraše skelbiama, jog 2019-2022 m. laikotarpiu „Surfshark“ metinės pajamos išaugo nuo 2,2 mln. eurų iki 63,8 mln. eurų. 2022 m. balandį „Surfshark“ kartu su kibernetinio saugumo bendrove „Nord Security“ tapo antruoju oficialiu vienaragiu Lietuvoje. 2023 m. rudenį jau antrąjį kartą kartu su „Nord Security“ pritraukta 100 mln. eurų investicija atvėrė dar daugiau galimybių įmonės verslo plėtrai užsienio rinkose.

„Surfshark“ komandą duomenų pateikimo metu sudarė 330 specialistų. Vien 2022-aisiais prie kompanijos prisijungė daugiau kaip 180 naujų darbuotojų. Nors nuo 2023 m. rinkoje pastebima darbuotojų mažinimo tendencija, „Surfshark“ savo žmogiškųjų išteklių strategiją šiuo metu orientuoja į tvarų augimą – mažindami naujai samdomų darbuotojų skaičių, ypatingą dėmesį skiria ypač stiprių specialistų pritraukimui į komandą ir kiekvieno iš jų atnešamai vertei.

 

Apie „Financial Times“ sparčiausiai augančių Europos įmonių reitingą

Į „Financial Times“ sparčiausiai Europoje augančių įmonių sąrašą pateko įmonės, 2019-2022 m. pasiekusios didžiausią procentinį pajamų augimą. Tokių įmonių gautos pajamos 2019 m. turėjo būti ne mažesnės nei 100 tūkst. eurų per metus, o 2022 m. – ne mažesnės nei 1,5 mln. eurų. Sąraše figūruoja tik tos įmonės, kurių augimas 2019-2022 m. laikotarpiu buvo ne mažesnis nei 36,3 proc. Šiemet į reitingą iš viso pateko 9 Lietuvoje įkurtos įmonės.

Apie „Surfshark“

„Surfshark“ yra Lietuvoje įkurta pasaulinė privatumo apsaugos sprendimų bendrovė. Jos kuriamas virtualus privatus tinklas „Surfshark VPN“ yra tarp trijų didžiausių pasaulyje ir vienas iš nedaugelio, kurį pripažįsta nepriklausomi saugumo ekspertai. 2022 m. „Surfshark“ kartu su kibernetinio saugumo bendrove „Nord Security“ paskelbti antruoju oficialiu vienaragiu Lietuvoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()