„Jų atsisakė net sąjungininkai.“ Kinija nuo šiol uždaroma rusams. „Tai grandioziniai pasikeitimai“  (1)

Vartotojai negali atsiskaityti parduotuvių terminaluose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje nustojo veikti Kinijos mokėjimo sistemos „UnionPay“ kortelės, susietos su „Huawei Pay“ paslauga. Vartotojai negali atsiskaityti vidaus parduotuvių terminaluose, rašo portalas „66.ru“. Užsienyje tokių problemų nėra.

Apribojimai gali būti JAV sankcijų Rusijos nacionalinei mokėjimo kortelių sistemai (NSCP), kuri apdoroja visas „UnionPay“ kortelių operacijas Rusijoje, pasekmė.

„Huawei“ pranešė, kad dėl mokėjimo paslaugų teikėjo paslaugos pakeitimų „Huawei Pay“ negalima naudoti Rusijoje. Įmonė pridūrė, kad neturi informacijos apie prieigos atkūrimą.

Be to, kai „Rosselchozbank“ bendro prekės ženklo „MIR-UnionPay“ kortelės nustojo veikti už Rusijos ribų, savo klientus informavo kredito įstaiga. Panašūs apribojimai nuo vasario 24 d. galioja Portugalijoje, Italijoje ir Tailande: mokėjimai nevyksta, lėšas papildyti irgi negalima, bet galima išsiimti pinigų per SBP, rašoma kanale „UnionPay Rusijoje“.

[EU+Kuponai] „Kospet“ išmaniųjų laikrodžių išpardavimas! Mažiausios kainos istorijoje (Video)
3609 2

„Kospet“ išmaniųjų laikrodžių išpardavimas

Specialūs kuponai

Galioja iki 2024-03-12

Iš Europos sandėlių

Greitas ir saugus pristatymas

2 metų garantija

30-ies dienų pinigų grąžinimo garantija

1) „Kospet Tank T2“ - technologijos ką tik išbandytas modelis, tvirtas kaip tankas

2) „Kospet Tank M2“ - ypatingai dailus, karinio tvirtumo išmanusis laikrodis

Išsamiau

„Primsotsbank“ taip pat išduoda bendrojo ženklo korteles. Stuacijos jis nekomentavo. Įprasta „UnionPay“ veikia kaip ir anksčiau. 

Po to, kai „Visa“ ir „Mastercard“ paliko Rusijos Federaciją, „Union Pay“ išlieka vienu iš paskutinių būdų rusams atlikti mokėjimus užsienyje. Kinijos mokėjimo sistemos geografija apima 183 šalis. Ją dažnai naudoja JAE ir Turkijos turistai. „Union Pay“ kortelės populiarios ir tarp migrantų, kuriems tai praktiškai vienintelė galimybė gauti atlyginimą iš Rusijos darbdavio ir išleisti šiuos pinigus užsienyje. „Union Pay“ oficialiai neprisijungė prie sankcijų.

 

Taip pat tapo žinoma, kad veiklą su „Mir“  kortelėmis sustabdė Kazachstano bankas „Freedom Finance“. „P2P pervedimai „Freedom Banker“ iš/į „Mir“ kortelę nebegalimi. Rekomenduojame atlikti mokėjimus ir pavedimus telefonu į „Cifra Bank“ arba iš jo“, – TASS pranešė kredito įstaigos pagalbos tarnyba.

Vasario 23 d. JAV iždas įvedė blokavimo sankcijas NSPK, „Mir“ operatoriui, kurio 100% priklauso Rusijos Federacijos centriniam bankui. Netrukus po Krymo aneksijos paleista „Mir“ sistema, kurios išduota daugiau nei 130 milijonų plastikinių kortelių, „naudojama sankcijoms apeiti ir nutrūkusiems ryšiams su tarptautine finansų sistema atkurti“, sakoma departamento pranešime.

 

NSPK savo ruožtu pranešė, kad sankcijos neturės įtakos mokėjimo paslaugų teikimui šalies viduje. Kalbant apie užsienio bankus, jie sprendimą priimti „Mir“ korteles savo infrastruktūroje priima savarankiškai, pridūrė jis.

2022 metų rudenį NSPK generaliniam direktoriui Vladimirui Komlevui buvo pritaikytos asmeninės sankcijos, po kurių bankai daugelyje NVS šalių, taip pat Turkija, sustabdė ar apribojo savo darbą su „Mir“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(1)
(127)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: