„Buvo žiauriai kankinamas.“ Atskleista, kas nužudė lietuvį Mariupolyje. „Nuo teisingumo nepasislėps net karo metu“  ()

Generalinis prokuroras Andrijus Kostinas išreiškė įsitikinimą, kad šie įtarimai yra tik pirmasis bendro JTG darbo žingsnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos prokuratūra paskelbė įtarimus trims nelegalaus darinio „DLR“ nariams dėl Lietuvos piliečio, civilio, niekaip nedalyvavusio karo veiksmuose, nužudymo. Kalbama apie garsaus lietuvių režisieriaus Manto Kvedaravičiaus nužudymą 2022 metų balandžio 2 dieną Mariupolyje.

Tai Kyjive bendrame JTG (Jungtinės tyrimo grupės) šalių generalinių prokurorų pranešime paskelbė Lietuvos generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

[Vokietija] „Palaiko iki 4K. Už tokią kainą žiauriai geras vaizdo projektorius! Puikus modelis visiems“ (Video, „Wanbo TT“)
3253

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Nurodoma, kad tai pirmieji Lietuvos paskelbti įtarimai dėl karo nusikaltimų.

Generalinis prokuroras Andrijus Kostinas išreiškė įsitikinimą, kad šie įtarimai yra tik pirmasis bendro JTG darbo žingsnis.

„Ši byla mums yra labai simbolinė, nes ji susijusi su siaubingais agresoriaus nusikaltimais, įvykdytais Mariupolyje – mieste, kuris tapo Rusijos užpuolikų barbarizmo simboliu. Trys prorusiški kovotojai įtariami nužudę Lietuvos pilietį, civilį, niekaip nedalyvavusį karo veiksmuose. Nežmoniškas kankinimas, įskaitant šaudymą, mušimą, durtines žaizdas ir kaulų laužymą, lėmė vyro mirtį“, – aiškino jis.

 

Andrijus Kostinas pabrėžė, kad šios žiaurios žmogžudystės įtariamųjų nustatymas yra svarbus įrodymas, kad net ir okupuotose teritorijose padarius karo nusikaltimus, nusikaltėliai neišvengs teisingumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: