„Atsikratysim jų iki 2027.“ Ruošiasi Rusiją išvyti iš Europos. Kas nutiko  ()

Pagrindinė Europos vyriausybės pareigūnų diskusijų tema susitikime buvo dujos ir jų tiekimo saugumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Komisija neketina pradėti derybų su Rusija dėl Rusijos dujų tranzito į Europos šalis per Ukrainą tęsimo, sako už energetiką atsakinga Europos Komisijos narė Kadri Simson.

„Esu labai aiškiai ir ne kartą patvirtinus žinią mūsų kolegoms iš Ukrainos, kad Europos Komisija nebendraus su Rusija taip, kaip prieš penkerius metus, kai buvo susitarta dėl trišalės dujų tranzito sutarties. Pagal „RePowerEU“ planą turime atsikratyti rusiškų dujų vėliausiai 2027 m.“, – teigė K. Simson.

Anot jos, Europos Komisija intensyviai dirba siekdama „suteikti priėjimo prie jūros neturinčioms šalims alternatyvius tiekimo kelius ir alternatyvius tiekėjus, o mes remiame Ukrainą, kad Ukraina galėtų būti geriau integruota į ES energijos rinką“.

[Vokietija+Kuponas!] Net 350€ pigiau nei Lietuvoje – „tai geriausia, ką už tokią kainą ši beprotiškai populiari kompanija gali pasiūlyti“ (Video, „Creality Ender-3 S1 Pro“)
4509 1

Nerealiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvas

Išsamiau

Eurokomisarė pažymėjo, kad pagrindinė Europos vyriausybės pareigūnų diskusijų tema šiame susitikime buvo dujos ir jų tiekimo saugumas.

„Pergyvenome – sėkmingai – dar vieną šildymo sezoną, o tai reiškia, kad jau laikas pradėti ruoštis kitai žiemai. Aptarsime dujų rinkos perspektyvas, taip pat Rusijos dujų tranzito per Ukrainą pabaigos poveikį“, – pridūrė K. Simson.

Ji išreiškė viltį, kad ministrams taip pat pavyks susitarti dėl dujų taupymo priemonių tęsimo ir būdų, kaip toliau mažinti rusiškų suskystintų dujų eksporto apimtis į Europos šalis.

 

Pagal 2019 metais pasirašytą penkerių metų tranzito sutartį tarp Maskvos ir Kyjivo Rusija eksportuoja dujas į Europą per Ukrainą ir moka už naudojimąsi dujotiekio tinklu.

Ukraina ne kartą pareiškė, kad nesiims derybų su Rusija dėl sutarties pratęsimo.

Tuo tarpu Ukrainoje neatmetama galimybė, kad ES šalių įmonės galės užsakyti Ukrainos GTS tranzitinius pajėgumus rusiškoms dujoms.

Kyjivas šiuo metu veda derybas su Europos šalimis dėl dujų tranzito iš Rusijos teritorijos po 2024 metų. Jei susitarimo nebus, dujų transportavimo sistema bus panaudota Ukrainos reikmėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(10)
(102)

Komentarai ()