„Precedento neturintis įvykis.“ Lavrovo gėda. Skamba visas pasaulis  ()

ES ambasadoriai pasiūlymą atmetė dėl menko pasitikėjimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-05 „Precedento neturintis įvykis.“ Lavrovo gėda. Skamba visas pasaulis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas skundėsi, kad jį ignoruoja Europos Sąjungos ambasadoriai. Po to Rusijos Federacijoje buvo užkurta tikra isterija, reikalaujanti juos „bausti“.

Apie tai pranešė Rusijos žiniasklaida, skelbia „obozrevatel.com“. Taigi, Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas sakė, kad „prieš pusantros savaitės“ diplomatai buvo pakviesti į susitikimą dėl vadinamųjų Rusijos prezidento rinkimų.

Anot jo, Rusija esą turėjo informacijos apie ES ambasadas Maskvoje, ruošiančias nesisteminės opozicijos palaikymo mechanizmus prieš prezidento rinkimus. Todėl jis nusprendė suburti ambasadorius, kurie patartų nesivelti į tokius reikalus, tačiau diplomatai išsiuntė notą ir nekreipė dėmesio į susitikimą su S. Lavrovu.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5346

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

Vėliau paaiškėjo, kad ES ambasadoriai pasiūlymą atmetė dėl menko pasitikėjimo.

ES nuolatinė misija patikslino, kad ambasadoriai buvo pakviesti, bet „be jokių pasiūlymų darbotvarkėje“.

„Mūsų atsakas po Aleksejaus Navalno mirties ir po ES raginimų atlikti nepriklausomą tarptautinį jo mirties priežasčių tyrimą liko nepaisytas“, – nurodė diplomatinė atstovybė.

 

S. Lavrovą ginantis buvęs Rusijos Federacijos prezidentas, o dabar Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas teigė, kad ES šalių ambasadorius reikia išsiųsti iš Rusijos, sumažinti diplomatinių santykių lygį.

Be to, Rusijos Valstybės Dūmos deputatas ir prezidento, Kremliaus diktatoriaus, patikėtinis Sergejus Markovas S. Lavrovo nepaisymą pavadino „precedento neturinčiu įvykiu“.

„ES šalių ambasadoriai įžeidė S.  Lavrovą ir atsisakė atvykti į susitikimą su užsienio reikalų ministru. Tai precedento neturintis įvykis. Aš net neprisimenu tokio demaršo, tokio įžeidimo“, – pažymėjo jis.

 

S. Markovas taip pat pridūrė, kad S. Lavrovas esą norėjo visiems ambasadoriams perduoti informaciją apie tai, kaip jų šalys bando kištis į rinkimus.

„Tai reiškia, ES šalys visiškai atvirai kišis į rinkimus Rusijoje, siekdamos pakenkti jų teisėtumui. ES šalys greičiausiai nepripažins V. Putino Rusijos prezidentu per kitą kadenciją. Diplomatija pablogėjo. Priežastis aiški – ES ir Rusija kariauja tarpusavyje“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(20)
(-16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: