Rusijos tarnybos išlieka pavojingomis. Kaip gautas Vokietijos karių pokalbis (Video)  ()

Rusijos propagandistė Margarita Simonian paskelbė garso įrašą, kuriame Vokietijos oro pajėgų pareigūnai diskutuoja, kiek raketų Ukrainai reikia Krymo tilto sunaikinimui. Pokalbio autentiškumą oficialiai patvirtino Olafas Scholzas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai pasinaudojo šiuo garso įrašu, kad patvirtintų, jog Rusija „kariauja su Vakarais“, o ne su Ukraina. Apskritai tai kelia daugybę grėsmių visam pasauliui. Apie tai „24 kanalui“ papasakojo Vyriausios žvalgybos valdybos atstovas Andrejus Jusovas.

Vokietijos gynybos ministerija paaiškino, kaip galėjo būti nutekintas pokalbis. Teigiama, kad vienas iš pašnekovų buvo Singapūre ir prie skambučio prisijungė per WiFi. Todėl ryšys nebuvo saugus.

Kad ir kaip būtų, Rusijos propaganda iš karto šią situaciją panaudojo savo naudai.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11872 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

„Ši istorija, kaip ir kitos, parodo, kokios pavojingos tebėra Rusijos žvalgybos tarnybos. Visų pirma, atliekant informacines ir psichologines operacijas. Akivaizdu, kad tai yra IPSO dalis, nukreipta prieš Ukrainą, siekiant destabilizuoti proukrainietišką tarptautinę koaliciją“, – paaiškino Andrejus Jusovas.

„Teroristinės valstybės, Rusijos, grėsmė yra pasaulinio pobūdžio ir neapsiriboja tik Ukraina, ji tikrai kelia grėsmę visam pasauliui“, – pabrėžė A. Jusovas.

Kovo 1-ąją Rusija paskelbė vokiečių karininkų pokalbį apie „Taurus“ raketų ataką į Krymo tiltą. Jie aptarė, kiek raketų reiktų sunaikinti nelegalią Rusijos statybą. Vokietijos kancleris Olafas Scholzas vėliau patvirtino, kad pokalbis buvo tikras.

 

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius paaiškino situaciją. Anot jo, iš Singapūro paskambinęs pareigūnas prisijungė prie pokalbio, kuris vyko per internetinę paslaugą „Webex“, naudojo atvirą, nešifruotą kanalą. Todėl Rusija galėjo perimti skambutį naudodama plataus masto sekimo technologijas, o ne šnipus ar pan.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(3)
(-2)

Komentarai ()