„Mes parengėme planą, jeigu Lietuva bus užpulta.“ Neįtikėtina žinia iš kaimynų. Kas vyksta  ()

Anot Tusko, šalių solidarumas šioje situacijoje „yra kaip lobis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįtikėtina žinia iš kaimynų. Lenkija skelbia parengusi planą, jeigu Lietuva bus užpulta.

Partnerystė su Lietuva, draugystė ir bendradarbiavimas, ypač Rusijos agresijos prieš Ukrainą laikais, yra aukščiausias politinis ir geopolitinis prioritetas, sakė pirmadienį Vilniuje viešėjęs Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas.

Tuskas susitiko su Lietuvos ministre pirmininke Ingrida Šimonyte. Po susitikimo surengtoje bendroje konferencijoje Lenkijos premjeras pabrėžė, kad neatsitiktinai Vilnius yra viena pirmųjų sostinių, kurią jis aplanko būdamas ministru pirmininku, nes lietuviai, kaip pats sakė, tradiciškai yra Lenkijos draugai ir artimiausi partneriai Europos Sąjungoje.

Tuskas pažymėjo, kad su premjere I. Šimonyte kalbėjosi apie tai, kaip intensyviai stiprinti viso regiono saugumą ir stabilumą. Jis pabrėžė, kad tiki, jog abiejų šalių bendradarbiavimas gali duoti gerą toną ir tempą bendradarbiavimui tarp visų regiono šalių, pirmiausia saugumo kontekste.

[Vokietija+Kuponas] Net 22 vnt. ir fantastiškos kainos turistiniai virtuvės reikmenys - ribotas kiekis („TOMSHOO“)
5467 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Labai gausus rinkinys, puiki kokybė

Išsamiau

Premjeras prisiminė, kad neseniai Varšuvoje buvo priėmęs Latvijos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos premjerus, o vizitu Vilniuje, be kita ko, siekiama sinchronizuoti pagalbą Ukrainai iš šalių, kurios yra bendrai atsakingos už regiono, įskaitant Baltijos jūrą, saugumą.

„Mes su premjere turime absoliučiai vienodą poziciją ir tikėjimą, kad čia kuriame bendrą interesą“, – pažymėjo jis.

 

„Lenkijos požiūriu, mūsų partnerystė su Lietuva, draugystė ir bendradarbiavimas, ypač Rusijos agresijos prieš Ukrainą laikais, yra aukščiausias politinis ir geopolitinis prioritetas“, – pabrėžė jis.

Bendroje spaudos konferencijoje ministrai pirmininkai, be kita ko, buvo paklausti apie Lietuvos ir Lenkijos gynybos planus Rusijos agresijos atveju, taip pat apie ūkininkų protestą abiejų šalių pasienyje.

„Važiuodamas į Vilnių, aišku, planavau diskusiją dėl mūsų bendrų gynybos planų karo ar Lietuvos, ar Lenkijos užpuolimo atveju ir bendradarbiavimo šiuo klausimu. Apie tai kalbėjomės su premjere“, – sakė Tuskas.

 

Jis taip pat pabrėžė, kad spaudos konferencijos nėra tinkama vieta tokio pobūdžio problemoms analizuoti.

„Mūsų užsienio reikalų ir gynybos ministrai artimiausiomis dienomis susės ir sutvarkys visas smulkmenas, kad išorinėje komunikacijoje nebeliktų abejonių. Lenkijos ir Lietuvos solidarumas net ir agresijos atveju nekelia abejonių. Gerai žinome, kokia teisine baze veikiame“, – pabrėžė Lenkijos vyriausybės vadovas.

Anot jo, šalių solidarumas šioje situacijoje „yra kaip lobis“.

„Ir aš, ir Lietuvos premjerė tai patvirtinome“, – pareiškė jis.

Po susitikimo su ministre pirmininke, Tuskas susitiko su prezidentu Gitanu Nausėda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(6)
(105)

Komentarai ()