Sprigtas Kremliui iš artimos sąjungininkės. Iš šalies išspiria Rusijos pasieniečius  ()

Jerevanas nori savarankiškai kontroliuoti sienos kirtimo punktą Zvartnoco tarptautiniame oro uoste. Armėnija yra „pasirengusi ginti savo sienas“, pareiškė šalies Saugumo Taryba.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-08 Sprigtas Kremliui iš artimos sąjungininkės. Iš šalies išspiria Rusijos pasieniečius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnija pranešė Rusijos Federacijai apie ketinimą savo pajėgomis visiškai kontroliuoti sienos kirtimą Zvartnoco tarptautiniame oro uoste. Tai pareiškė Respublikos Saugumo Tarybos sekretorius Armenas Grigorianas, praneša Rusijos naujienų agentūra TASS.

Anot jo, Jerevanas Maskvai išsiuntė atitinkamą laišką.

„Armėnija išsiuntė oficialų laišką Rusijos Federacijai su aiškia pozicija. Informavome, kad Armėnijos pasienio kariai turėtų budėti Zvartnoco oro uoste“, – sakė Grigorianas.

[Vokietija] Belaidis daugiafunkcis šveitiklis tik 32€ – puikus daiktas namų ir automobilio priežiūrai
4289 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos

Daugiafunkcis įrenginys

Puikiai tinka virtuvėje, vonioje, automobilyje ir kt.

Išsamiau

Į patikslinantį klausimą, kodėl toks poreikis atsirado būtent dabar, Armėnijos Saugumo Tarybos sekretorius atsakė, kad nuo nepriklausomybės atgavimo šalis įgijo galimybių, tai daryti savo jėgomis.

„Šiuo metu Armėnija turi visapusišką galimybę visiškai kontroliuoti oro uostą“, – reziumavo Grigorianas.

Anksčiau Armėnijos parlamento pirmininkas Alenas Simonianas pareiškė, kad Rusijos pasieniečiai turėtų palikti Zvartnoco tarptautinį oro uostą. Jis tai paaiškino tuo, kad Armėnija yra „pasirengusi ginti savo sienas“.

 

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova Armėnijos ketinimą pavadino dar vienu „nedraugiško oficialaus Jerevano atstovų elgesio“ pavyzdžiu.

Priminsime, vasario 23 d. Armėnija sustabdė savo dalyvavimą Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijoje (KSSO). Šalies ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas apkaltino Rusiją atviru Armėnijos gyventojų raginimu nuversti vyriausybę, teigdamas, kad ši Kremliaus propaganda tęsiasi jau kelis mėnesius ir nesilpsta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(1)
(81)

Komentarai ()