„To yra per daug!“ Čekiją įsiutino Slovakijos elgesys. Kas nutiko (Foto)  ()

Ekspertai pažymi, kad Čekija ir Slovakija tradiciškai palaiko ypatingus santykius, atsižvelgiant į jų istoriją kaip buvusios Čekoslovakijos dalis. Tačiau pastarieji slovakų veiksmai ir pareiškimai sukėlė įtampą tarp vyriausybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekija paskelbė, kad sustabdo tarpvyriausybines konsultacijas su Slovakija, ES šaliai toliau nukrypstant nuo paramos Ukrainai politikos. Apie tai rašo „The Guardian“.

Kaip pažymi leidinys, remdamasis Čekijos politinių sluoksnių nuomone, Slovakijos užsienio reikalų ministro Juraj Blanaro susitikimas su kolega iš Rusijos Federacijos Sergejumi Lavrovu „Prahai yra per daug“.

„Neslepiu, kad nesutariama daugeliu labai svarbių klausimų. Probleminiu laikome Slovakijos ir Rusijos užsienio reikalų vadovų susitikimą. Todėl Vyriausybė nemano, kad šiuo metu būtų tikslinga rengti tarpvyriausybines konsultacijas su Slovakijos Respublikos vyriausybe“, – trečiadienį, kovo 6 d., sakė Čekijos premjeras Petras Fiala.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
5745 3

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Kovo 2 d., šeštadienį, Slovakijos užsienio reikalų ministras Juraj Blanaras susitiko su savo kolega iš Rusijos Sergejumi Lavrovu Turkijoje.

Čekijos ir Slovakijos santykiai

 

Abi šalys tradiciškai palaikė ypatingus santykius, atsižvelgiant į jų istoriją kaip buvusios Čekoslovakijos dalis ir glaudžius ekonominius ryšius. Tačiau kai kurie pastarojo meto Slovakijos valdžios veiksmai ir pareiškimai sukėlė įtampą dėl užsienio politikos skirtumų.

Aiškindami sprendimą sustabdyti tarpvyriausybines konsultacijas, Prahos pareigūnai pabrėžė, kad vertina dvišalius ryšius su kaimynais.

 

„Su Slovakija mus sieja ne tik bendra istorija, bet ir gausūs šeimyniniai, tarpasmeniniai ir kultūriniai ryšiai. Tačiau manau, kad draugai turėtų būti nuoširdūs vieni kitiems ir pasakyti vienas kitam net nemalonius ir sunkius dalykus“, –  pabrėžė Čekijos užsienio reikalų ministras Janas Lipavský.

Nors Bratislava neblokavo pagalbos Kyjivui ES lygiu, o šalies ministras pirmininkas Robertas Fico palaikė dialogą su Ukrainos vyriausybės pareigūnais, jo retorika dėl Ukrainos ir Rusijos sukėlė susirūpinimą kai kuriose Europos sostinėse, ypač Prahoje, kuri vadovauja iniciatyvai aprūpinti Ukrainą amunicija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(2)
(47)

Komentarai ()