„Kazbek“, „Kavkaz“... Du mygtukai.“ Putino branduolinio lagaminėlio paslaptis  ()

Ar ten yra raudonas mygtukas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas trečiadienį, kovo 13 d., perspėjo Vakarus, kad Rusija techniškai yra pasirengusi branduoliniam karui ir kad jei Jungtinės Valstijos nusiųs karius į Ukrainą, tai bus vertinama kaip didelė karo eskalacija, rašo „Reuters“.

Kas Rusijoje duotų galutinį įsakymą panaudoti branduolinį ginklą?

Vadinamasis „branduolinis lagaminėlis“, arba „Čegetas“ (pavadintas pagal kalną Kaukazo kalnyne), visada būna ten, kur yra prezidentas. Manoma, kad tokius lagaminėlius turi ir Rusijos gynybos ministras, dabar Sergejus Šoigu, bei Generalinio štabo viršininkas, dabar Valerijus Gerasimovas.

[EU] Žuvų masalo nuplukdymo laivų išpardavimas! Net 4 kartus pigiau, nei konkurentai. Paypal akcija. Ribotas kiekis (Video)
3788 4

Išpardavimas

Galioja iki 2024-03-25

Speciali Paypal akcija

Iš Europos sandėlių

Greitas ir saugus pristatymas

Išsamiau

Šis lagaminas yra ryšio priemonė, kuri sujungia prezidentą su aukščiausia karine vadovybe, o vėliau – su raketinėmis pajėgomis per visiškai slaptą elektroninį valdymo ir kontrolės tinklą „Kazbek“. „Kazbek“ palaiko kitą sistemą, žinomą kaip „Kavkaz“.

2019 m. Rusijos televizijos kanale „Zvezda“ filmuotoje medžiagoje buvo parodytas lagaminėlis su daugybe mygtukų. Skyrelyje „komanda“ yra du mygtukai: baltas mygtukas „paleisti“ ir raudonas mygtukas „atšaukti“. Lagaminėlis aktyvuojamas specialia atminties kortele.

 

Jei Rusija manytų, kad jai gresia strateginės branduolinės atakos pavojus, prezidentas per lagaminėlį duotų įsakymą Generalinio štabo ir rezervinei vadovybei, kuri turi branduolinius kodus. Tokie įsakymai įvairiomis ryšių sistemomis greitai perduodami strateginių raketinių pajėgų daliniams, kurie apšaudytų JAV ir Europą.

Jei branduolinė ataka būtų patvirtinta, kaip paskutinę priemonę Putinas gali įjungti sistemą „Negyvoji ranka“ arba „Perimetras“: kada ateis pasaulio pabaiga, iš esmės nuspręstų kompiuteriai. Kontrolinė raketa įsakytų suduoti branduolinius smūgius iš viso Rusijos arsenalo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(17)
(-12)

Komentarai ()