„Gerai sužaista.“ Rusams smogė jau ir Kinija. „Nebegalim importuoti net prezervatyvų“  ()

Kinijos bankai sustiprino finansinę Rusijos blokadą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusams smogė jau ir Kinija. Importuotojai skundžiasi, kad negali atsivežti net prezervatyvų.

Kinijos bankai tampa vis mažiau draugiški Rusijos importuotojams. Jie pradėjo masiškai reikalauti iš Rusijos informacijos apie galutinius produktų, už kuriuos pervedami pinigai, naudojimo tikslus ir apie jų galutinius vartotojus.

Kalbant apie galutinius vartotojus, kai kurie bankai ir filialai patenkinti paaiškina, ar prekė bus perparduota ir, jei taip, kad ji bus naudojama civiliniais, o ne kariniais tikslais. Kiti reikalauja galutinio gavėjo pavadinimo ir veiklos, teigia devyni importuotojai, kurie šią savaitę gavo tokias užklausas. Ir, svarbiausia, pusėje užklausų prašoma garantuoti, kad galutinis gavėjas niekaip nesusijęs su Rusijos armija ar kariniu-pramoniniu kompleksu, „The Moscow Times“ sakė pašnekovai.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Su 2 baterijomis įrankiai + termovizoriai + 3in1 multimetrai + šildytuvas ir generatorius su APP ir kt. (Video)
4922 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis

2) „Hcalory HC-A01“ - 5kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas, su APP

3) „UNI-T UTi260B“ - pramoninio lygio termovizorius

4) „MUSTOOL MDS9208“ - 3in1 įrenginys: multimetras, osciloskopas ir signalų generatorius

5) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, be baterijos ir įkroviklio

6) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams

Išsamiau

Be šios informacijos bankas pervedimo neatblokuos – o pastaruoju metu Rusijos mokėjimai ilgam įstrigo Kinijos bankuose.

„Pagal Rusijos banko, su kuriuo dirbame, statistiką, nuo kovo 1 d. į Kiniją nukeliavo ne daugiau kaip 25% mokėjimų“, – sako eksporto-importo įmonės savininkas.

Kinijos bankai anksčiau niekada nereikalaudavo tokios išsamios informacijos apie mokėjimo paskirtį kaip dabar – 2022 metų pavasarį jiems pakako paprasto patvirtinimo, kad apmokamos prekės nebus naudojamos kariniams tikslams, sako vieno iš bankų vadovas.

 

 

Nuo vasario, anot jo, visi bankai reikalauja nurodyti prekės kodą, už kurį atsiskaitoma, daugelis atsisako mokėti už produktus, kuriems taikomos sankcijos.

„Bet „žaisti“ su kodais galima nurodant ne tą, kuriam taikomos sankcijos, o artimą savo verte“, – tęsia „The Moscow Times“ pašnekovas.

„Dabar teks „žaisti“ ir su informacija apie prekių gavėjus“, – priduria jis. „Ir tai įrašysime galutinėje pirkimo paskirtyje. Žaisime“, – juokauja vaikiškų žaislų importuotoja.

 

 

„Anksčiau importuodavome sekso žaislus ir prezervatyvus iš Kinijos, o dabar tenka pildyti Kinijos bankų užklausas“, – juokauja kitas importuotojas.

Dabar jam jau nejuokinga. Į Rusiją jis importuoja elektronikos komponentus ir elektronikos prekes, taip pat ir pagal vyriausybės sutartis, ir dar nesugalvojo, ką atsakyti bankui. Tokioje pat situacijoje yra ir staklių atsarginių dalių tiekėjas – viskam, ką jis importuoja, yra taikomos sankcijos, o dabar draugiškos Kinijos bankininkai kaišioja pagalius į ratus dar labiau nei nedraugiškų šalių, apgailestauja jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(0)
(118)

Komentarai ()