„Per pirmas savaites bus trilijonai $ nuostolių.“ Prasidėjo grandiozinis pasiruošimas karui  (1)

Ramiojo vandenyno valstybės nenori kartoti Europos klaidos su Rusija ir stipriai ginkluojasi, kad atgrasytų Kiniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija kels didelius iššūkius laisvajam pasauliui ateinančiais metais, atsižvelgiant į tai, kad Kinija šiandien yra karinė ir ekonomikos milžinė, palyginti su Rusijos Federacija. Turėdama ilgalaikę politiką ir viziją, Kinija gali labai sutrikdyti tarptautinę sistemą, jei ji būtų skatinama imtis karinių veiksmų, kad būtų išspręstas Taivano klausimas.

Kinijos grėsmė yra tokia reali, kad Australija neseniai paskelbė apie ambicingą planą iki 2045 m. padvigubinti kovinių laivų skaičių pagal 2 pakopos programą, papildančią 1 pakopą.

Australija, kuri tampa viena iš pagrindinių jėgų regione priešintis Kinijai, pasieks tokią karinio jūrų laivyno jėgą, kurios nebuvo nuo Antrojo pasaulinio karo.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Su 2 baterijomis įrankiai + termovizoriai + 3in1 multimetrai + šildytuvas ir generatorius su APP ir kt. (Video)
4922 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis

2) „Hcalory HC-A01“ - 5kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas, su APP

3) „UNI-T UTi260B“ - pramoninio lygio termovizorius

4) „MUSTOOL MDS9208“ - 3in1 įrenginys: multimetras, osciloskopas ir signalų generatorius

5) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, be baterijos ir įkroviklio

6) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams

Išsamiau

Tačiau Kinija labai daug investuoja į naujausias technologijas, praktiškai turės antrą pagal dydį kariuomenę pasaulyje po JAV.

Tokiomis sąlygomis AUKUS (karinis aljansas tarp Australijos, Didžiosios Britanijos ir JAV) ir QUAD (sąjunga tarp Indijos, Japonijos, Australijos ir JAV) aljansai siekia sutramdyti Kiniją ir atgrasyti ją nuo karinių veiksmų regione.

Prezidentui Xi Jinpingui viešai paskelbus, kad „Taivano klausimas turi būti išspręstas mūsų kartos laikotarpiu“, Kinijos kariniai veiksmai Taivane, panašūs į Rusijos invaziją į Ukrainą, turėtų ne tik pasaulinių karinių, bet ir milžiniškų ekonominių pasekmių.

 

 

Taivano sąsiaurio blokavimo poveikis būtų didžiulis nuostolis visam pasauliui. Ramiojo vandenyno valstybės nenori kartoti Europos klaidos su Rusija ir stipriai ginkluojasi, kad atgrasytų Kiniją.

Ana Cătăuță, Rumunijos parlamento delegacijos NATO narė ir „Pro America Group“ viceprezidentė, specialiajame „EuroAtlantic Objective“ podcast'e pažymėjo dvi grėsmes.

„Surašiau pranešimą apie Kinijos grėsmes tarptautiniam stabilumui, yra du labai dideli pavojai. Pirmasis yra karinis pavojus ir tai, kad Australija nusprendė padvigubinti savo mūšio laivyną, yra aiškus faktas, jog  Ramiojo vandenyno regione situacija darosi vis sudėtingesnė.

 

 

Ir antras dalykas – ekonominė grėsmė. Jei Kinija blokuos Taivano sąsiaurį, po kelių savaičių pasaulio ekonomikai bus padaryta kelių trilijonų dolerių nuostolių. Nes ne tik daugiau nei 70 % mikroprocesorių gaminama Taivane, bet ir daugiau nei 90 % aukštos kokybės mikroprocesorių atkeliauja iš čia“, – teigė Ana Cătăuță.

„Mes ginkluojamės ne todėl, kad norime karo, o tam, kad atgrasytume tuos, kurie mano esantys stipresni už mus, atgrasytume juos nuo bet kokių panašių į Rusijos veiksmų Ukrainoje. Mes apsiginkluojame tam, kad atgrasytume, o ne pradėtume karą“, – apibendrino ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(2)
(30)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: