„Masiškai bėga iš Kaliningrado.“ Neįtikėtinos naujienos. Kas vyksta  ()

Kinijos bankai pradėjo blokuoti su Rusija susijusias operacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaliningrado sritis ir toliau praranda televizorių gamintojus dėl sunkumų, kylančių įvestų sankcijų fone. Po „Telebalt“, apie kurios pasitraukimą tapo žinoma prieš savaitę, iš regiono nusprendė pasitraukti „STI Group“, rašo „Kommersant“.

Įmonė TCL, DEXP, BBK, BQ ir „Erisson“ televizorius surenka nuo 2011 m. Generalinis direktorius Kirilas Skvorcovas teigė, kad gamybą Kaliningrado srityje teko nutraukti dėl logistikos problemų, tarp jų ir dėl krovinių gabenimo jūra draudimo.

„STI Group“ planuoja savo objektus perkelti į Maskvos sritį. 2023 m. ji atidarė gamyklą Voskresenske ir dabar planuoja padidinti surinkimo linijų skaičių nuo dviejų iki keturių. K. Skvorcovo teigimu, investicijos į plėtrą jau viršijo 1,5 mln. eurų. Praėjusių metų pabaigoje Maskvos srities įmonė pagamino daugiau nei 300 tūkstančių televizorių, o šiemet tikisi pasiekti 1 mln. vnt.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ drėgmės ir temperatūros matuokliai, monitoriaus šviesų juostos, kėlikliai, įrankiai ir kt. (Video)
3540 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

2) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

3) „iMars“ - 3 tonų kėliklis su trimis oro pagalvėmis

4) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams

5) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, su 2 baterijomis

6) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, be baterijų

Išsamiau

Iš „SPARK-Interfax“ duomenų matyti, kad 2023 metais „STI Group“ pajamos siekė 6,42 mln. eur.

„Telebalt“, kuri prieš Rusijos invaziją į Ukrainą netoli Kaliningrado surinkinėjo televizorius „Hyundai“, BBK ir „Toshiba“, anksčiau taip pat nusprendė palikti eksklavą ir persikelti į Leningrado sritį. Įmonė savo veiklą nutraukė 2022 m. Regioninė Ūkio ir pramonės ministerija pranešė, kad viena iš pagrindinių problemų buvo komponentų pristatymo sutrikimai.

 

Gamykla naujoje vietoje galėtų būti paleista jau šiais metais. „Kommersant“ šaltinių teigimu, įmonė bus registruota  kito juridinio asmens vardu, kuris turės bendrų investuotojų su „Telebalt“.

Kaliningrado sritis buvo populiari dėl artumo Europai, tačiau prasidėjus karui Ukrainoje prarado logistikos pranašumus. Dabar verslas bėga iš regiono, nenorėdamas pajusti dabartinės geopolitikos pasekmių.

Tačiau šis žingsnis nebus panacėja elektronikos gamintojams, nes jiems gali trukdyti konkurentai iš Kinijos. Anot „OCS Distribution“ plataus vartojimo elektronikos departamento direktoriaus Vladislavo Borodino, klientai jau grįžta prie gatavų gaminių pirkimo KLR, o vietinio televizorių surinkimo paklausa Rusijoje ženkliai nepadidėja. Taip yra iš dalies todėl, kad Kinijos gamyklos noriai taiko nuolaidas savo paslaugoms, siekdamos pritraukti klientų.

 

Dėl antrinių sankcijų grėsmės ir didelių klientų praradimo Vakaruose Kinijos bankai pradėjo blokuoti su Rusija susijusias operacijas. K. Skvorcovo teigimu, šiuo atžvilgiu vietiniai gamintojai gali susidurti su problemomis mokėdami už komponentus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(3)
(68)

Komentarai ()