„57% trūksta pinigų maistui.“ Šokiruojančios naujienos iš Rusijos. Kas vyksta  (1)

Dauguma (78,9 proc.) gydytojų dirba dviejuose ir daugiau darbų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei pusė (57,5 proc.) apklaustų Rusijos gydytojų teigė, kad jų atlyginimo neužtenka būtiniesiems poreikiams: maistui, būstui ir gydymui. Tai pranešė RTVI, remdamasi Rusijos Federacijos gydytojų bendruomenės apklausa.

Apklausos duomenimis, apie trečdalis gydytojų Rusijoje dirba už 20–40 tūkstančių rublių (200-400 eurų), dar trečdalis – už 40–60 tūkstančių rublių. Mažiausius atlyginimus dažniausiai nurodo bendrosios praktikos gydytojai, pediatrai, akušeriai ginekologai. Tuo pačiu metu dauguma (78,9 proc.) gydytojų dirba dviejuose ir daugiau darbų.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ drėgmės ir temperatūros matuokliai, monitoriaus šviesų juostos, kėlikliai, įrankiai ir kt. (Video)
3540 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

2) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

3) „iMars“ - 3 tonų kėliklis su trimis oro pagalvėmis

4) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams

5) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, su 2 baterijomis

6) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, be baterijų

Išsamiau

„Rosstat“ duomenimis, vidutinis Rusijos gydytojo atlyginimas 2023 metų pirmąjį pusmetį buvo 105,5 tūkst. rublių (1050 eurų). Tačiau apklausos duomenys rodo, kad tik ketvirtadalis gydytojų gauna daugiau nei 100 tūkstančių rublių, atsižvelgiant į darbus ne visą darbo dieną ir pamainomis. Trečdalis gydytojų teisingu atlyginimu  laiko 100–150 tūkstančių rublių, o vienoje darbo vietoje tokią sumą gauna tik 3,5 proc. specialistų.

100–150 tūkstančių rublių (1000-1500 eurų) atlyginimus dažniausiai gauna Maskvos, Sankt Peterburgo ir Sverdlovsko srities anesteziologai ir psichiatrai. O didžiausi – 150-200 tūkstančių rublių (1500-2000 eurų), anot apklausos, yra Maskvos, Murmansko srities, Kamčiatkos, Chakasijos ir Altajaus krašto gydytojų atlyginimai.

 

 

Praėjusiais metais Visos Rusijos liaudies frontas (ONF) nustatė, kad 75% gydytojų atlyginimai Rusijoje nepasiekė prezidento Vladimiro Putino 2012 metų gegužės dekretuose pažadėto lygio. Organizacija apklausė 25 tūkstančius sveikatos priežiūros darbuotojų. Iš V. Putino dekretų paaiškėjo, kad iki 2018 metų jaunesniojo ir vidutinio lygio medicinos darbuotojai turėjo gauti ne mažesnį nei vidutinį atlyginimą regione, o gydytojai – dvigubai didesnį atlyginimą. Tačiau trys ketvirtadaliai apklaustųjų teigė, kad jų pajamos šių kriterijų neatitinka.

 

 

Tuo pat metu Rusijoje ir toliau trūksta medicinos darbuotojų: nepaisant to, kad kasmet Rusijoje vien „medicinos mokslų“ specialybę baigia apie 50–55 tūkst. specialistų, žmonių nutekėjimas iš valstybinės sveikatos priežiūros sistemos viršija naujų specialistų kiekį. Medikai tai aiškina būtent mažais atlyginimais. Dėl to 2024 metais Rusijos valstybinės ligoninės pradėjo vilioti gydytojus iš Afrikos, kad susidorotų su didžiuliu specialistų trūkumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai (1)