Lengviau, nei atrodo. Kaip gali įvykti Rusijos griūtis (Video)  ()

Dideli finansiniai sunkumai tam tikruose regionuose gali paskatinti ieškoti kitų pragyvenimo galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekonomikos mokslų daktaras Igoris Lipšicas mano, kad Rusijos skilimas gali įvykti pagal gana paprastą scenarijų. Jis pažymėjo, jog Rusijos ekonomika visada rėmėsi tuo, kad jos vakarinė dalis yra tranzitinis regionas, per kurį praeina rytuose išgauti ištekliai. Taip vyksta eksportas į Europą, o iš ten prekės atkeliauja į Maskvą, per kurią vežamos į kitas šalis.

Apie tai jis papasakojo „24 kanalui“.

Tačiau Rusija dabar sulaužė šį modelį ir pasuko į rytus. O vakarinė Rusijos dalis pasirodė kaip savotiška aklavietė – tada nusileidžia „geležinė uždanga“.

„Todėl išeina, kad rytinei Rusijos daliai – ne tik už Uralo, bet ir praktiškai už Volgos – jos centrinės dalies tiek nebereikia“, – sakė ekonomikos mokslų daktaras.

[Vokietija+Kuponas!] Puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2642

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Viskam atėjus iš Kinijos, rytiniai Rusijos regionai netikėtai gavo daugiau laisvės nuo vakarinės šalies dalies.

I. Lipšicas priminė, kad vietos Rusijos gubernatoriai sėdi ant federalinio biudžeto „dalomosios medžiagos“. O jos atvyksta vis mažiau dėl pinigų stokos. Todėl susidaro situacija, kai rytiniai Rusijos regionai gali pradėti ieškoti kitų egzistavimo galimybių.

„Tai bus vietinio elito judėjimas, kuriam bus nenaudinga ir neįdomu laukti dalomosios medžiagos iš Maskvos“, – sakė I. Lipšicas.

 

Todėl, anot jo, gali atsirasti savotiška regioninė nusikalstama grupuotė, kuri pažeis Rusijos įstatymus ir bandys atsiskirti nesuteikdama Maskvai pajamų.

Taigi, Rusijos skilimo modelis yra gana paprastas – pradedant nuo Astrachanės, visi rytiniai Rusijos regionai turi prieigą prie pasaulio be jokių vakarinių regionų.

Rytų regionai gali būti pasaulio ekonomikos dalyviais per Kaspijos jūrą arba per sieną su Kazachstanu, be Rusijos vakarinių regionų pagalbos.

„Jei Rusijos finansų sistemos griovimas tęsis, tai toks teritorijų atskyrimo modelis gali tapti visai realus“, – reziumavo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()