„Specialios paskirties.“ Rusiją ištiks isterija. Neįtikėtina ką pasiūlė JAV  ()

Daugiau nei du trečdaliai įšaldyto Rusijos turto yra ES.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kongrese sustojus finansavimui Ukrainai, JAV siūlo panaudoti pelną iš įšaldyto Rusijos turto, kad būtų išleista mažiausiai 50 mlrd. USD obligacijų, skirtų padėti Ukrainai.

JAV pasiūlė savo Septynių grupės (G7) sąjungininkėms sukurti specialios paskirties įmonę (SPV), kuri išleistų mažiausiai 50 milijardų dolerių vertės obligacijų, padengtų pelnu iš įšaldyto Rusijos suvereniojo turto, kad paremtų Ukrainą, pranešė „Bloomberg“, remdamasis šaltiniais, susipažinusiais su planu. Pasiūlymu siekiama sutelkti 280 milijardų JAV dolerių Rusijos centrinio banko turto, kurį įšaldė G7 šalys ir ES, panaudojant pelną vadinamosioms laisvės obligacijoms paremti.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! El. dviračiai, projektoriai, iki 10000W inverteriai ir šlifuokliai. Labai riboto laiko (Video)
2801 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-25

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro 388VF“ - kampinis šlifuoklis su 2 baterijomis

2) „KAISDA K7S“ - sulankstomas 350W el. dviratis

3) „ONESPORT OT18“ - 250W el. dviratis

4) „Lenovo Thinkplus Air H6“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

5) „Lenovo Xiaoxin100“ - 1080P vaizdo projektorius

6) „Excellway“ - 1600W-10000W galios keitiklis (inverteris)

Išsamiau

Daugiau nei du trečdaliai įšaldyto Rusijos turto yra ES ir kasmet sukuria apie 3,6 mlrd. USD grynojo pelno. Pajamos iš siūlomo obligacijų pasiūlymo beveik prilygtų 60 mlrd. JAV dolerių JAV pagalbai, kuri šiuo metu buvo sustabdyta Kongrese. Iniciatyva ateina kritiniu metu, kai Vakarų sąjungininkai susiduria su sunkumais finansuodami Kyjivą.

Kai kurios G7 šalys, įskaitant Vokietiją ir Prancūziją, išreiškė savo atsargumą dėl naujojo pasiūlymo, o kitos, pavyzdžiui, Estija, pasisakė už drąsesnes priemones, tokias kaip visiškas turto areštas. G7 anksčiau pareiškė, kad turtas bus įšaldytas tol, kol Rusija nesutiks atlyginti Ukrainai padarytą žalą.

 

ES lyderiai svarsto galimybę panaudoti pelną iš įšaldyto turto Ukrainos kariniams poreikiams tenkinti, planuodami didžiąją dalį netikėto pelno perkelti į Europos taikos fondą, o mažesnę dalį – į įprastą ES biudžeto priemonę Ukrainai. JAV siekia, kad būtų galima maksimaliai padidinti pajamas iš įšaldyto turto, norint greitai padėti Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(2)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: