„Atsisako išduoti vizas.“ Atskleista kas laukia rusų Europoje  ()

Čekijos diplomatai ragina apriboti laisvą rusų judėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos naujienų kanalas „VSquare“ nurodė, kad maždaug 100 iš 252 Rusijos šnipų Austrijoje šnipinėja prisidengę diplomatine priedanga, jie taip pat veikia kaimyninėse šalyse remdamiesi civiliais, teigia neįvardytas „vidurio Europos šalies žvalgybos vadovas“. Pranešama, kad per uždarą susitikimą su kitais pareigūnais jis pasidalino žvalgybos informacija.

Žurnalistas sakė, kad informaciją jam patvirtino „daug vyriausybės pareigūnų ir saugumo ekspertų“, o vienas iš jų teigė, kad agentai „akivaizdžiai veikė ne tik Austrijoje“, pridūrė, kad agentai taip pat dirba prisidengę kitomis priedangomis.

[Kuponas+Rekordinė kaina!] Iš Vokietijos naujausias 3D spausdintuvų lyderio modelis - idealus pradedantiesiems ir jau patyrusiems (Video, „Creality Ender-3 V3 SE“)
1646 1

Mažiausia fiksuota kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Naujausias vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvų

Išsamiau

„Austrijos vyriausybės pareigūnas man pasakė, kad, remiantis skaičiavimais, šiuo metu Rusijos ambasadoje Vienoje ir Rusijos nuolatinėse atstovybėse prie ESBO ir JT dirba mažiausiai 252 Rusijos diplomatiniai darbuotojai – diplomatai ir techninis bei administracinis personalas. 

„Tačiau šis skaičius neapima Austrijos rusų mokyklų mokytojų, kurie taip pat turi tam tikrą diplomatinį imunitetą“, – rašoma straipsnyje ir priduriama, kad diplomatų sutuoktiniai taip pat gali būti šnipai, o tai darosi vis labiau paplitę atvejai po „masinio Rusijos diplomatų išsiuntimo pastaraisiais metais“.

 

Pasak Vengrijos, tarp jų buvo slaptųjų agentų, dirbančių Rusijos žvalgybos tarnyboms: Užsienio žvalgybos tarnyboje (SVR), Federalinėje saugumo tarnyboje (FSB) ir Rusijos karinėje žvalgyboje (GRU).

Žurnalistas teigė, kad ir Austrija, ir jos kaimyninės šalys žinojo apie Maskvos šnipinėjimo veiklą, o Viena patyrė savo sąjungininkų spaudimą prieš praėjusią savaitę išsiųsdama du Rusijos diplomatus dėl veiksmų, „nesuderinamų su jų diplomatiniu statusu“, nepateikdama daugiau informacijos.

 

Straipsnyje teigiama, kad Slovakija žino, kad Rusijos diplomatai Austrijoje šnipinėja, o Čekijos diplomatai ragina apriboti laisvą rusų judėjimą Šengeno erdvėje, kad būtų sumažinta rizika.

Vasarį buvo pranešta, kad Airija atsisakė atnaujinti vizas Rusijos diplomatams dėl šnipinėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(202)
(4)
(198)

Komentarai ()