Atsisako priimti net sąjungininkai. Pasaulis nusisuko nuo Rusijos. Kas vyksta  ()

Ukraina pradėjo sprogdinti Rusijos naftos perdirbimo gamyklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indijos naftos perdirbimo įmonės nebepriima Rusijos tanklaivių. O rusiško dyzelinio kuro susikaupimo plūduriuojančiose saugyklose apimtys yra didžiausios nuo 2017 m. Pirkėjai šio kuro vengia dėl sankcijų.

Rusijos naftos eksporto mašina, finansuojanti Kremliaus karą Ukrainoje, pagaliau pajunta sankcijų poveikį, skelbia „Bloomberg“.

Indijos naftos perdirbimo įmonės – antras pagal dydį Maskvos klientas po 2022 m. invazijos – nebepriima didžiausiai Rusijos valstybinei laivybos bendrovei „Sovcomflot“ priklausančių tanklaivių, nes gresia sankcijos.

[EU+Kuponas] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
2713 2 1

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Be to, nuo spalio JAV į sąrašą įtraukė 40 Rusijos atskirų naftos tanklaivių. Nė vienas laivas, kuriam taikomos sankcijos, negalėjo nuo tada pasiimti krovinio.

Tuo tarpu Ukraina pradėjo sprogdinti Rusijos naftos perdirbimo gamyklas, nors neaišku, kiek Vašingtone ši strategija yra palaikoma.

„Neabejotinai matome padidėjusį JAV sankcijų spaudimą tiek Rusijos žaliavoms, tiek eksportui“, – sakė „Eurasia Group“ analitikas Gregas Brewas Niujorke.

 

Nepaisant to, Rusija vis dar gali pasinaudoti vadinamuoju „šešėliniu laivynu“, sudarytu netrukus po 2022 m. invazijos – dažnai senais laivais be tinkamo draudimo ir neaiškių nuosavybės teisių, kad galėtų tiekti savo naftą. Kai kuriais skaičiavimais, kartu su Graikijos tanklaiviais eksploatuojama apie 600 tokių laivų, kurie ir toliau vykdo prekybą pagal G-7 kainų viršutinę ribą.

Tuo pačiu metu Rusijos naftos pristatymo kaina yra didžiulė. „Argus Media“ duomenimis, siuntimo iš Baltijos jūros į Kiniją kaina yra apie 14,50 USD už barelį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(3)
(27)

Komentarai ()