„Scholzas užkirto kelią.“ Vokietijos kancleris išvengė branduolinio holokausto  ()

O. Scholzas turėjo tam tikros įtakos Kinijos pozicijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo vizitas Kinijoje padėjo užkirsti kelią galimai Rusijos branduolinei atakai prieš Ukrainą Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino nurodymu, sakė Vokietijos socialdemokratų partijos frakcijos Bundestage lyderis Rolfas Mützenichas.

Tai kovo 25 d. pranešė „Bild“.

Rolfas Mützenichas pažymėjo, kad reikia „būti dėkingiems kancleriui“ už tai, kad jis užkirto kelią branduoliniam smūgiui.

„Bild“ apžvalgininkas Filipas Piatovas priminė, kad 2022 metais JAV baiminosi branduolinės atakos prieš Ukrainą. Tada jo prevencija buvo susijusi su Kinija. Matyt, po Olafo Scholzo vizito Pekine Kinijos Liaudies Respublika paragino RF nenaudoti branduolinio ginklo.

Atrodo kaip tankas, bet tarsi sėdėtum ant debesies ir skrieji 45 km/h! Nepakartojamas važiavimo malonumas. Kodėl gamintojas nutylėjo tiek privalumų? (FOTO, Video, „ENGWE Engine X“ apžvalga)
6270 16

„ENGWE Engine X“ - vienas naujausių kompanijos el. dviračių. Vadinamasis „fatbike“ - su storomis padangomis, kokybiškais amortizatoriais ir kitais privalumais, apie kuriuos gamintojas netgi nutyli. Žiauriai smagus žvėris. Sužinokite mūsų apžvalgoje apie jį daugiau.

Išsamiau

Amerikos žiniasklaida rašė apie minimalų O. Scholzo vaidmenį, kuris tik perdavė žinutę iš Vašingtono į Pekiną, rašoma straipsnyje.

„Pekine aš paprašiau prezidento Xi pasinaudoti savo įtaka Rusijai“, – „Bild“ citavo O. Scholzą.

„Viena vertus, amerikiečiai grasino Rusijos Federacijai. Kita vertus, tame dalyvavo ir kancleris ir jiems pavyko pasiekti, kad Kinija ir Indija pasirašytų deklaraciją, kurioje pasisakė prieš branduolinio ginklo naudojimą apskritai ir konkrečiai Ukrainoje“, – sakė Carlo Masala, karo ekspertas ir Miuncheno Bundesvero universiteto profesorius.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad O. Scholzas turėjo tam tikros įtakos Kinijos pozicijai, tačiau neužkirto kelio branduoliniam karui, nes nebuvo jokių požymių, kad tai galėtų įvykti.

Kiek anksčiau CNN kanalas pranešė, kad 2022 metų pabaigoje JAV pradėjo rimtai ruoštis tam, kad Rusija potencialiai gali smogti Ukrainai branduoliniais ginklais.

2022 metų rudenį Rusijos valdžia paskelbė pareiškimus, kad Ukraina tariamai norėjo panaudoti „nešvarią bombą“. Ukrainos gynybos ministerijos teigimu, tokie Kremliaus pareiškimai galėjo rodyti realią grėsmę, kad rusai panaudos tokio tipo ginklus.

 

2022 metų spalį Rusijos Federacijos gynybos ministras S. Šoigu net paskambino JAV, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Turkijos gynybos departamentų vadovams, išreikšdamas „susirūpinimą dėl galimų Kyjivo provokacijų panaudojant „nešvarią bombą“ ir noro dėl to kaltinti Maskvą.

Oficialiai Vakarai šiuos įspėjimus atmetė. 

CNN rašė, kad JAV niekada neturėjo žvalgybos duomenų, kurie rodytų, jog Rusija imasi veiksmų, kad paruoštų savo branduolines pajėgas atakai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()