Net tas, kuris dirba su Iranu. Atsisakė Rusijos pinigų. Smūgis nuo didžiausio sąjungininko  ()

Rusijos verslas nepajėgia prasiveržti pro izoliaciją, kuri kilo po to, kai JAV pagrasino užsienio bankams už bendradarbiavimą su Rusija antrinėmis sankcijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis dėjo daug vilčių į Kinijos banką, sukurtą dirbti su Iranu, kuriam taikomos sankcijos, tačiau jis taip pat atsisakė priimti pinigus iš Rusijos.

Kunlyn Bank“, kontroliuojamas Kinijos nacionalinės naftos korporacijos (CNPC), pranešė savo klientams, kad nuo kovo 29 d. visiškai nustos apdoroti mokėjimus iš Rusijos, „The Moscow Times“ sakė keturi Rusijos importuotojai, kurie kreipėsi jo paslaugų. Rusijos verslas turi problemų pervesdamas pinigus į didelius Kinijos bankus. Pinigai doleriais, juaniais ir net rubliais įstrigo bankuose, įskaitant valstybinį Kinijos banką, kelioms savaitėms, kredito įstaigos prašė papildomų dokumentų ir duomenų, įskaitant garantijas, kad įsigyta produkcija nepateks į karinį kompleksą, ir vis tiek daugelis galiausiai atsisakė. Remiantis stambaus muitinės tarpininko statistiniais duomenimis, apskritai nuo vasario vidurio iki kovo mėn. tik apie 25% klientų mokėjimų atiteko Kinijai.

[Vokietija] Bent 300€ pigiau nei Lietuvoje naujausias monstras! Iki 1000W, su 2 baterijomis, 50km/h ir apžvalgininko pagyros (Video, „ENGWE X20“)
5274 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Aukščiausios klasės el. dviratis

Išsamiau

Dauguma importuotojų pastarąjį mėnesį „lakstė po bankus“ ieškodami tų, kurie greitai perveda ir gauna pinigus. „Kunlyn Bank“ (buvęs „Karamay City Commercial Bank“) atrodė perspektyvus, nes jį 2006 m. sukūrė Kinijos vyriausybinės agentūros, kad atsiskaitytų su Irano sandorio šalimis dėl sankcijų, visų pirma už naftos pirkimą. 2009 m. bankas pateko CNPC kontrolėn ir turėjo didelę patirtį dirbant su sankcionuotais pinigais, sako vienas iš importuotojų. Atrodė, kad sprendimas rastas, nes „Kunlyn Bank“ neturėjo bijoti antrinių sankcijų: nuo 2012 metų jis pats buvo įtrauktas į JAV sankcijų už bendradarbiavimą su Iranu sąrašą ir yra atkirstas nuo dolerio sistemos.

„Mūsų Kinijos tiekėjų patarimu, nuo kovo pradžios pradėjome apmokėti per šį banką ir, nepaisant to, kad visi mūsų kolegos patyrė problemų dėl pinigų pervedimo, mokėjimai vyko puikiai. Tačiau praėjusią savaitę tiekėjas pasakė, jog „Kunlyn“ pranešė klientams, kad nuo kovo 21 d. nebepriims naujų mokėjimų, o nuo kovo 29 d. visiškai nustos bendradarbiauti su Rusija“, – sako „The Moscow Times“ šaltinis.

 

„Prieš porą savaičių suskubome atidaryti sąskaitą šiame banke mūsų Kinijos juridiniam asmeniui, o tokių žmonių kaip mes buvo daug – nes iškilus problemų su kitais Kinijos bankais, daugelis rekomendavo būtent šį, kaip įpratusį prie sankcijų ir bebaimį“, – sako Rusijos produkcijos holdingo pirkimų vadovas. Visą tą laiką buvo svarstomas įmonės prašymas, o prieš kelias dienas buvo pranešta, kad bankas visiškai neatidarys sąskaitų naujiems klientams ir nustos dirbti su rusiškais pinigais“, – tęsia vadovas.

„Galima manyti, kad anksčiau jie daug dirbo“, – šaiposi kitas importuotojas. Jis aiškina, kad bankas neturėjo daug Rusijos klientų dėl mažo dydžio ir didelių operacijų mokesčių. Anot jo, seniems klientams metų pradžioje bankas taikė 1,2% komisinį mokestį už lėšų įnešimą ir 0,3% už išeinančius mokėjimus, o naujiems klientams komisiniai siekė 2%. - kurie jau artimi mokėjimų agentų, kurie per trečiąsias šalis perveda pinigus iš Rusijos į Kiniją su kreditavimo garantija, komisiniams. „Taigi Rusijos verslas iš nevilties atkreipė dėmesį į banką, o jo kategoriškas atsisakymas dirbti iliustruoja Kinijos verslo „draugiškumą“, – pastebi verslininkas.

 

Tiesa „Kunlyn Bank“ istorijoje jau turėjo panašų epizodą, susijusį su sankcijomis ir Iranu. Po to, kai 2018 metais JAV pagrasino Kinijai naujomis sankcijomis už bendradarbiavimą su šia valstybe, bankas klientams paskelbė, kad nustos priimti pinigus iš Irano ir grąžins visus mokėjimus. „Kiek pamenu, pauzė truko kelis mėnesius, tada vėl prasidėjo veikla. Galbūt tas pats nutiks ir su Rusija“, – viliasi vienas „The Moscow Times“ pašnekovų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: