Tyliai ir netikėtai. Lietuva pradėjo Rusijos blokadą. Kas vyksta  ()

Naujasis apribojimas apsunkins europietiškų automobilių importą į Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija ir Baltijos šalys nustojo laisvai įleisti į Eurazijos Sąjungą automobilius, brangesnius nei 50 000 eurų ar su didesniu nei 1,9 litro varikliu.

Tai pranešė „The Moscow Times“.

Tokias mašinas tiekti draudžia sankcijos, o dabar jų eksportui reikalingas raštiškas gamintojo leidimas.

Taip pat Lenkijos muitinės pareigūnai neleidžia į Baltarusiją įvežti brangių automobilių ir automobilių su 2 litrų ir didesniu varikliu bei per ją vežti tranzitu į kitas Eurazijos ekonominės sąjungos šalis, tokias kaip Armėnija, Kirgizija, Kazachstanas.

„Lenkijos muitinės pareigūnai dabar reikalauja iš gamintojo dokumento su leidimu išvežti automobilį iš Europos Sąjungos ir patvirtinimo, kad galutinis automobilio gavėjas yra už Rusijos ribų, o automobilio eksportas nepažeis sankcijų“, – rašoma pranešime.

[Vokietija] Bent 300€ pigiau nei Lietuvoje naujausias monstras! Iki 1000W, su 2 baterijomis, 50km/h ir apžvalgininko pagyros (Video, „ENGWE X20“)
5273 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Aukščiausios klasės el. dviratis

Išsamiau

Leidinio žurnalistas kalbėjosi su muitinės tarpininku ir jis sakė, kad tai prasidėjo penktadienio vakarą.

„Matyt, Lietuva įvedė tą patį draudimą – pas mus jau trys automobiliai įstrigo pasienyje su Baltarusija, ir tai labai skaudu, nes į Klaipėdą atkeliauja JAV aukcionuose pirkti automobiliai“, – sakė brokeris.

Jis patikslino, kad automobiliai į Rusiją vyko siekiant apeiti sankcijas per muitų sąjungos šalis. Tačiau dėl automobilių iš JAV dar nėra aiškumo, galbūt jie bus praleisti.

 

Leidinyje priduriama, kad naujasis apribojimas apsunkins europietiškų automobilių importą į Rusiją. Jie turės būti tiekiami sudėtingesniu aplinkkeliu, o tai vėl padidins jų kainą.

Neseniai „Sky News“ rašė, kad Rusija randa būdų, kaip apeiti sankcijas importuodama prabangius britiškus automobilius. Tam jai padeda buvusios SSRS šalys.

O gruodį žiniasklaida paskelbė tyrimą, kad prasidėjus plataus masto Rusijos agresijai, per Baltarusiją į Rusijos Federaciją buvo importuojami prabangūs automobiliai, kurių eksportas draudžiamas dėl Vakarų  sankcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(15)
(80)

Komentarai ()