„10 000 konteinerių. Ne už dyką.“ Ką pažadėjo Rusija (Video)  ()

Šiaurės Korėja išsiuntė į Rusiją mažiausiai 10 tūkst. konteinerių amunicijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija iš Šiaurės Korėjos gavo mažiausiai 10 000 konteinerių amunicijos karui su Ukraina,Amerikos balsui“ sakė Jung H. Pak, aukšta JAV valstybės departamento pareigūnė, sprendžianti Šiaurės Korėjos klausimus.

„Žinome, kad Šiaurės Korėja išsiuntė į Rusiją mažiausiai 10 tūkst. konteinerių. Ji to nedaro už dyką, norės ką nors gauti mainais. Ir mes nerimaujame dėl to, kas gali nutikti kitoje pusėje“, – sakė Jung Pak.

Anot jos, JAV taip pat turi informacijos, kad Rusija naudoja Šiaurės Korėjos balistines raketas, kad atakuotų Ukrainą. Amerikiečiai jau užfiksavo 10 jų naudojimo atvejų.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 52€ už akumuliatorinį 21V pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
4964

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kaip pažymėjo Jung, JAV nerimauja dėl to, ko Šiaurės Korėja gali mokytis, stebėdama, kaip Rusija mūšio lauke naudoja tiekiamus ginklus. Vašingtonas mano, jog visa tai suteiks Pchenjanui paskatą toliau tobulinti savo ginklų programą. „Taigi dabar tikrai pavojingas metas“, – pripažino pareigūnė.

Jung H. Pak išreiškė didelį susirūpinimą dėl Šiaurės Korėjos ir Rusijos, nuolatinės JT Saugumo Tarybos narės, suartėjimo per pastaruosius dvejus karo su Ukraina metus. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksčiau asmeniškai įvedė sankcijas Šiaurės Korėjai už branduolinių raketų bandymus, palaikydamas atitinkamas JT Saugumo Tarybos rezoliucijas. Dabar Pchenjanas tyliai pažeidžia ginklų embargą ir kitus draudimus su Maskvos sutikimu.

 

„Manome, kad KLDR tikriausiai nori balistinių raketų technologijos ar kitų pažangių technologijų, raketų „žemė-oras“ ar šarvuočių. Matome reikšmingą mainų padidėjimą kariniu, politiniu, ekonominiu ir kultūriniu lygmenimis“, – apibendrino Jung H. Pak.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(19)
(-11)

Komentarai ()