Iškeitė Rusiją į JAV. Triuškinantis smūgis okupantams. Kas įvyko  ()

Rusišką naftą keičia amerikietiška.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV sankcijos tanklaiviams, gabenantiems Rusijos naftą, pažeidžiant kainų lubas, privertė Indijos naftos perdirbėjus atsisakyti Rusijos tiekimo dalies. Metų pradžioje Indijos naftos perdirbimo įmonės padidino Saudo Arabijos naftos pirkimus, o dabar rusišką naftą keičia amerikietiška.

Dabar į Indiją iš Jungtinių Valstijų atplukdoma apie 7,6 mln. barelių naftos arba 256 000 barelių per dieną – rodo tanklaivių stebėjimo duomenys iš „Kpler“. Iš JAV atplaukiančius tanklaivius nuomoja didžiausia privati ​​Indijos naftos perdirbimo įmonė „Reliance Industries“, taip pat naftos prekiautoja „Vitol“ ir Korėjos laivybos kompanija „Sinokor“, rašo „Reuters“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Litavimo aparatas, amfibinis RC lėktuvas, išmani indaplovė su APP, šlifuokliai ir kt. (Video)
3963 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-27/2024-04-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GOCHIFIX“ - 20V kampinis šlifuoklis su baterija, įkrovikliu

2) „ENJOYWOOD“ - vyrių gręžimo skylių kreipiamasis korpusas

3) 220V taškinio litavimo (su argonu) aparatas

4) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

5) „TOP RC HOBBY TF-350“ - amfibinis RC lėktuvas

Išsamiau

„Reliance Industries“ tapo pirmąja Indijos naftos perdirbimo įmone, atsisakiusia bendradarbiauti su „Sovcomflot“, kai JAV vasario pabaigoje jam įvedė sankcijas. Jo laivai naudojami šešėliniam laivynui, gabenančiam Rusijos naftą.

Po „Reliance“ kitos Indijos įmonės, įskaitant valstybines, nustojo priimti „Sovcomflot“ pristatytus krovinius. Dabar naftos perdirbimo gamyklos atidžiai tikrina kiekvieno tanklaivio duomenis, siekdamos įsitikinti, kad jis nėra susijęs su „Sovcomflot“ ar kita organizacija, kuriai taikomos sankcijos, pranešė „Bloomberg“, remdamasi pramonės šaltiniais. Nuo praėjusio rudens Jungtinės Valstijos taip pat nubaudė kelias bendroves ir dešimtis JAE ir Turkijos tanklaivių už tai, kad pažeidė reikalavimus laikytis 60 USD už barelį lubų.

 

Pramonės šaltinių teigimu, naftos perdirbimo gamyklos veiksmai gali turėti įtakos bendram Rusijos naftos tiekimui, nes ji bus mažiau priimtina Indijoje. Šalis yra trečia pagal dydį naftos vartotoja ir importuotoja pasaulyje.

 

Indija vasario mėnesį iš Saudo Arabijos nupirko 22 % daugiau naftos nei sausį, o „Reliance Industries“ įsigijo didžiausią kiekį nuo 2020 m. gegužės mėn. Pernai pavasarį-vasarą iš Rusijos į Indiją tiekiama 2 mln. barelių per dieną ir daugiau, nuo rudens iki vasario pabaigos – 1,4-1,6 mln. barelių per dieną, o per paskutines tris savaites (iki kovo mėn. 24) sumažėjo iki 1,2 mln., rodo „Bloomberg“ laivų sekimo duomenys. Tiesa, kai kurie tanklaiviai, vykstantys į Aziją, tradiciškai savo kelionės tikslo nenurodo, tai paaiškės reisų pabaigoje, pažymi agentūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(4)
(108)

Komentarai ()