20 000 000 000 $. „Buvo įkurta Estijoje.“ Galingas JAV smūgis Rusijos pinigams  ()

Tai sankcijų Rusijai pažeidimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ir JK peržiūri daugiau nei 20 milijardų dolerių vertės kriptovaliutų sandorius, kurie buvo atlikti per Rusijos virtualią biržą „Garantex“, Bloomberg“ sakė šaltiniai. Anot jų, kalbama apie vieną didžiausių sankcijų Rusijai, įvestų dėl jos įsiveržimo į Ukrainą, pažeidimų.

Vakarų šalių dėmesį patraukę mokėjimai buvo atlikti naudojant su doleriu susietą kriptovaliutą „Tether“ po to, kai pati „Garantex“ 2022 metų balandį buvo įtraukta į juodąjį sąrašą. JAV Užsienio turto kontrolės biuras teigė, kad birža „tyčia ignoravo įsipareigojimus“ kovoti su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimu.

[Vokietija+Kuponas!] Bent 100€ pigiau nei Lietuvoje. Naujausias rinkos lyderio 3D spausdintuvas, žavintis apžvalgininkus - „nuostabus! Išėmei iš dėžės ir naudojiesi“ (Video, „Creality K1C“)
2499 2

Puiki kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Naujausias vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvų

Išsamiau

Agentūros pašnekovų teigimu, pranešimų apie pažeidimus iš „Tether Holdings“, registruotos Britų Mergelių salose, nebuvo. Pati bendrovė teigė įšaldžiusi visų juridinių asmenų, kuriems taikomos JAV sankcijos, turtą ir bendradarbiauja su teisėsaugos institucijomis.

„Kiekvienas sandoris yra stebimas, kiekviena sąskaita gali būti areštuota ir kiekvienas nusikaltėlis gali būti sučiuptas“, – pabrėžė „Tether Holdings“.

„Tether“ (USDT) yra labiausiai parduodama kriptovaliuta pasaulyje, kurios monetų apyvartoje yra daugiau nei 100 mlrd. vnt.

„Garantex“ neatsakė į prašymą pakomentuoti. Tačiau anksčiau šį mėnesį ji teigė aktyviai bendradarbiaujanti su Europos ir Amerikos institucijomis, kol platformai nebuvo taikomos sankcijos. Bendrovė taip pat pabrėžė, kad išlieka įsipareigojusi, jog birža nebūtų naudojama neteisėtai veiklai.

 

„Garantex“ buvo įkurta 2019 metais Estijoje, tačiau 2022 metų vasarį respublika atėmė licenciją veikti. Vašingtonas teigė, kad platforma buvo valdoma iš Maskvos. Kriptovaliutų biržos svetainėje rašoma, kad ji leidžia atsiimti lėšas per „Sberbank“, „Tinkoff Bank“ ir „Alfa Bank“ korteles, kurioms taikomos JAV sankcijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()