Priversti bėgti jau ir iš trečiųjų šalių. Niekas nebenori priimti rusų. Kas vyksta  ()

JAV spaudžiami bankai griežtina reikalavimus ir uždaro sąskaitas tiems, kuriems taikomos sankcijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dubajus tampa mažiau draugiškas rusams ir Rusijos įmonėms. JAV spaudžiami bankai griežtina reikalavimus ir uždaro sąskaitas tiems, kuriems taikomos sankcijos, ir tiems, kurie gali būti kaip nors su jomis susiję. O pragyvenimo išlaidos smarkiai išaugo, iš dalies dėl to, kad atvyko turtingi rusai – tiek bėgantys nuo karo, tiek ieškantys prieglobsčio už savo pinigus.

Žmonių ir kapitalo antplūdis lėtėja, o apsigyvenusieji Dubajuje mažina investicijas ir grįžta į Rusiją arba ieško galimybių persikelti į labiau pažįstamas gyvenimo šalis, rašo „Bloomberg“.

„Henley & Partners“, teikiančios gyvenamąją vietą ir pilietybę mainais už investicines paslaugas, Artimųjų Rytų direktorius Philippe'as Amarantas agentūrai sakė: „Kai kurie mano Rusijos klientai sumažino investicijas į Dubajaus nekilnojamąjį turtą, kurį įsigijo prieš dvejus metus, paliko čia nedidelę bazę ir grįžo į Maskvą arba persikėlė į kitas prieinamas ir labiau patrauklias jurisdikcijas, tokias kaip Mauricijus“.

[EU+mažiausia kaina istorijoje!] Būtinas daiktas meistraujantiems. Su 2 baterijomis ir stulbinamos kainos aukščiausios kokybės 21V „Geevorks“ kampinis šlifuoklis
8686 2

Mažiausia fiksuota kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Nekilnojamojo turto bendrovės „Betterhomes“ duomenimis, Rusijos pasų turėtojai, 2022 metais užėmę 1 vietą pagal nekilnojamojo turto pirkimą JAE, 2023 metais nukrito į 3 vietą. Dubajuje dirbančių bankininkų teigimu, nors viduriniajai klasei paprastai nesunku atidaryti ir išlaikyti banko sąskaitas, kai kurie rusai, kuriems taikomos sankcijos, buvo atstumti. Problemų iškilo ir tiems, kurie yra susiję su asmenimis ar pareigūnais, kuriems taikomos sankcijos Rusijoje. Dabar atliekamas išsamesnis Rusijos įmonių patikrinimas.

Taip yra dėl JAV spaudimo, kurios bando užkirsti kelią sankcijų apėjimui, ir dėl to, kad vasarį Finansinių veiksmų darbo grupė (FATF) išbraukė JAE iš juodojo sąrašo: dabar šalies valdžia siekia pademonstruoti savo įsipareigojimas laikytis FATF normų. Vykdydami JAV sankcijas, fiziniams ir juridiniams asmenims iš Rusijos taikomas taisykles pastaraisiais mėnesiais sugriežtino tokie bankai kaip „Emirates NBD Bank“, „Mashreqbank“, „First Abu Dhabi Bank“ ir Egipto valstybinio banko „Banque Misr“ Dubajaus filialas.

 

Didžiausias Dubajaus valstybinis bankas, spaudžiamas JAV, riboja verslą su Rusija. Dėl logistikos ir bankininkystės sunkumų „Norilsk Nickel“ persigalvojo atidaryti prekybos padalinį JAE, „Bloomberg“ sakė su įmonės veikla susipažinę žmonės. Šveicarijoje registruota bendrovė „Eurochem“ (įsteigė sankcijų gavęs Andrejus Melničenka, turintis JAE pasą ir 2023 m. atsidūręs žurnalo „Forbes“ Rusijos milijardierių sąraše) pernai Dubajuje surengė didelį pristatymą. Tačiau pastaraisiais mėnesiais darbuotojų skaičius buvo gerokai sumažintas, o daugelis funkcijų, tarp jų ir viešųjų ryšių, buvo perduotos Maskvai.

Priežastis, informuotų šaltinių teigimu, buvo didelė pragyvenimo ir nuomos kaina, „Eurochem“ neturėjo jokių problemų dėl banko paslaugų. „Bloomberg“ savo komentare „Eurochem“ reorganizaciją pavadino „normaliu verslo procesu“.

 

Kai kurie agentūros kalbinti rusai teigė, kad kadangi karas užsitęs, o gyventi Dubajuje brangu ir ne visada patogu, taip pat ir dėl karšto klimato, jie planuoja persikelti. Ivanas Kozlovas, dirbęs išvestinių finansinių priemonių srityje „VTB Capital“, prasidėjus karui su šeima išvyko į Turkiją, o 2022-ųjų gegužę persikėlė į Dubajų. Ten jis įkūrė „Resolv Labs“, kuri siūlo investavimo įrankius, pagrįstus kriptovaliutomis.

Tačiau dabar I. Kozlovas ketina persikelti į Europą – galbūt į Ispaniją, kur gyvena jo verslo partneris. I. Kozlovas taip pat stebi lagaminų nuotaikas tarp kitų rusų, kalbėdamas apie Dubajų: „Tai tarsi oro uosto kavinė, kurioje visi tik ir laukia savo skrydžio.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()