Bidenas ir Scholzas prieš. Kas vyksta  ()

Prancūzijos lyderis mano, kad reikia nustoti minėti raudonas linijas.


O. Scholzas ir J. Bidenas
O. Scholzas ir J. Bidenas
© The White House, CC BY 3.0 US | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:President_Joe_Biden_and_Chancellor_Olaf_Scholz.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasarį Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas surengė konfidencialias derybas su JAV prezidentu Joe Bidenu ir Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu, siekdamas pakeisti Vakarų strategiją dėl karo Ukrainoje ir paskatinti sąjungininkus imtis griežtesnio požiūrio į Rusiją. Apie tai rašo „Wall Street Journal“.

Pareigūnai sakė, kad E. Macronas tikėjosi padėti pagrindą vasarį Paryžiuje vyksiančiam viršūnių susitikimui dėl paramos Ukrainai. Būtent po to Prancūzijos prezidentas paskelbė, jog neatmeta galimybės siųsti savo kariuomenės į Ukrainą. Prancūzijos lyderis mano, kad Vakarų sąjungininkai turėtų laikytis „strateginės dviprasmybės pozicijos Rusijos atžvilgiu“, padedant visas karines galimybes ant stalo ir nustoti minėti raudonas linijas.

[Vokietija] Net 700€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TTWEN D5-2000“)
11178 14

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pasak WSJ, J. Bidenas suabejojo ​​strategijos pakeitimu, baimindamasis, kad tai gali sukelti eskalaciją. Baltieji rūmai nerimauja dėl galimo Rusijos puolimo prieš prancūzų karius, jei jie vyks į Ukrainą, o tai gali įtempti kitas šalis į karą.

E. Scholzas taip pat priešinosi E. Macrono idėjai, sakė pareigūnai, sakydami, kad tai gali suskaldyti sąjungininkus ir NATO šalis tapti konflikto šalimi. Vokietijos kancleris, anot leidinio, perspėjo E. Macroną, kad viešai idėją pareiškus, jis ir kiti lyderiai bus priversti ją atmesti. Jis primygtinai rekomendavo E. Macronui atsisakyti šio žingsnio. Tačiau Prancūzijos prezidentas padarė šokiruojantį pareiškimą, išsakydamas idėjas, kurias kiti lyderiai tą pačią dieną privačiai atmetė.

 

Savo ruožtu Maskva išnaudoja vakarietiškus nesutarimus. „The Wall Street Journal“ pateiktame vidiniame Kremliaus plane aprašomas Rusijos sumanymas pradėti diplomatijos ir įtakos kampaniją, siekiant išplėsti nesutarimus dėl E. Macrono pozicijos ir susilpninti paramą Ukrainai. Kampanija bus siekiama pavaizduoti E. Macroną kaip nuotykių ieškotoją, galintį išprovokuoti karinę Vakarų ir Rusijos konfrontaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(17)
(-14)

Komentarai ()