Bet kokiu atveju teks kariauti. „Macrono doktrina“ skinasi kelią  ()

„Europa visada to bijojo“.


Prancūzijos vėliava
Prancūzijos vėliava
© MilleEtUnPas (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/france-flag-flagpole-french-flag-6689195/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol JAV Kongrese svarstoma pagalba Ukrainai, Prancūzijos prezidentas Emanuelis Macronas daro aštrius pareiškimus Maskvos atžvilgiu ir supranta, kad Ukrainai reikalinga parama. Prie jo iniciatyvos prisijungia ir Europos šalys.

Visų pirma Prancūzija yra pasirengusi suvienyti jėgas su Didžiąja Britanija, kad nugalėtų Rusiją kare. JAV gyvenantis rusų publicistas Andrejus Piontkovskis „24 kanalui“ sakė, kad be „Macrono doktrinos“ dėl galimo Prancūzijos karių įvedimo į Ukrainą  šios šalies pergalė neįmanoma.

Tuo pat metu Ukraina sulaukia pagalbos iš Europos partnerių. Jie supranta, kad Donaldas Trumpas nekenčia NATO, ir jei jis laimės prezidento rinkimus, europiečiai gali likti be Amerikos saugumo skėčio.

Išskirtinis pasiūlymas elektronikos mėgėjams, auto diagnostikai ir meistrams - bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius (Video, „Hantek DSO2D15“)
5281 5

Bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Super funkcionalumas

Išsamiau

„Europa visada to bijojo, todėl jau 50 metų diskutuojama apie Europos kariuomenės sukūrimą, jei JAV bus išrinktas prezidentas, kuris atsisakys pagalbos Europai. Būtent taip gali nutikti dabar. Tuo tarpu vienintelė dabar egzistuojanti Europos kariuomenė yra Ukrainos kariuomenė. Ji sulaiko Rusijos „ordą“, kuri bando prasiveržti į Europą“, – pabrėžė rusų publicistas.

Todėl Europos saugumo klausimas – aprūpinti Ukrainos kariuomenę visa reikiama ginkluote. Europa, Piontkovskio nuomone, vis tiek turės kovoti su Putinu arba dabar, turėdama sąjungininką – Ukrainos kariuomenę, arba vėliau, pasyviai su JAV laukdama šios kariuomenės pralaimėjimo ir likdama viena akis į akį su Putinu.

 

Tuo pat metu „Macrono doktriną“ ypač palaiko Europos šalys: Švedija, kuri tapo aktyvia veikėja ir po 200 metų „žiemos miego“ grįžta į pasaulio politiką, Lenkija ir Rumunija, kurių aerodromai bus reikalingi Vakarų lėktuvams, kurie bus perduoti Ukrainai, Suomija, kuri nepamiršo trijų karų su Rusija, Baltijos šalys, kurios neturi ko prarasti ir gali tapti pirmosiomis Rusijos agresijos aukomis, Didžioji Britanija, kaip patvirtino šios šalies ir Prancūzijos gynybos ministrai, paskelbę apie „naujos Antantės“ sukūrimą.

„Kremliaus vadovas dabar yra labai pažeidžiamas dėl to, kad Ukraina padarė du karinius stebuklus, kurie ateityje bus studijuojami karo akademijose“, – sakė A. Piontkovskis.

 

Pirma, 2022 m. vasario 24 d. Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą išvakarėse CŽA prognozavo, kad rusai „per 3 dienas užims Kyjivą“, todėl Zelenskiui buvo pasiūlyta palikti šalį. Tačiau jis nusprendė pasilikti, ir būtent tada tapo tikru prezidentu.

Antra, Ukrainos pergalė prieš Rusijos laivyną Juodojoje jūroje. Ukrainos prekybiniai laivai dabar plaukioja Juodojoje jūroje. Tačiau tuo pat metu Odesos ir Chersono regionus nuolat atakuoja Rusija. Štai kodėl Ukrainai reikia vakarietiškų lėktuvų, kurie šiame regione neutralizuotų priešo orlaivius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(2)
(50)

Komentarai ()