[ŽT] Priversti grįžti į sovietmetį. Vakarų civilizacija palieka Rusiją  ()

Sovietinės mokyklos patirtis gali įgauti naują prasmę.


Rusų mokiniai
Rusų mokiniai
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=6C_ZsQF6t8g&t=245s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradinių ir vidurinių klasių mokiniai pagal Rusijos Federacijos švietimo ministerijos įsakymą nuo kitų mokslo metų amatų pamokose bus mokomi siūti, taisyti ir kurti savo drabužius.

Nauja tema vadinsis „Darbai (technologijos)“. Planuojama mokinius mokyti apdirbti tekstilę, daryti detalių iškarpas, siūti ir taisyti drabužius, piešti ir kurti gaminių modelius pagal instrukcijas. Mokiniai taip pat bus mokomi dirbti su medžiu, metalu ir plastiku.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4290 1

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

5–7 klasių moksleiviai naują dalyką mokysis du kartus per savaitę (68 mokymo valandos per metus), 8 ir 9 klasėse – po vieną pamoką per savaitę (34 val. per metus). Pradinių klasių mokiniai taip pat turės vieną pamoką per savaitę.

„Darbų pamoka yra ryškus pavyzdys, kaip vertinga sovietinės mokyklos patirtis gali įgauti naują prasmę, remiantis šiuolaikinėmis realijomis ir dabartiniais visuomenės poreikiais“,sakė Rusijos Federacijos švietimo ministras Sergejus Kravcovas.

 

Nuo 2022 metų vasario šimtai užsienio prekių ženklų uždarė savo parduotuves Rusijoje, reaguodami į invaziją į Ukrainą. Tarp batų, drabužių ir aksesuarų gamintojų tai padarė Adidas, Nike, Reebok, Decathlon, Puma, Levi’s, H&M, Zara, Pull&Bear, Bershka, Massimo Dutti, Chanel, Louis Vuitton, Balenciaga ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(3)
(20)

Komentarai ()