Paliko paskutinė įmonė. Grįžta į sovietmetį. Tokio deficito Rusijoje nesitikėjo niekas  (1)

Dabar netgi atsargos baigiasi.


Parduotuvė Rusijoje
Parduotuvė Rusijoje
© Stolbovsky, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Svetofor_store_03.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienintelės tarpvalstybinės alkoholio bendrovės „Bacardi Limited“, veikusios Rusijoje po karo Ukrainoje, produkcija beveik visiškai dingo iš Rusijos parduotuvių lentynų. Visų pirma kalbame apie „Bacardi“ romą, „Grey Goose“ degtinę, „Bombay Sapphire“ džiną ir kitus gėrimus, praneša RBC, remdamasi savo tyrimais ir informuotais šaltiniais.

„X5 Group“ (Čižik, Piatioročka, Perekriostok) leidiniui pranešė, kad „Bacardi Ltd“ nebetiekia atitinkamų prekių ženklų Rusijos Federacijai. Grupė taip pat sustabdė „Aberfeldy“ viskio ir „Patron“ tekilos eksportą į šalį.

Nemažai „Bacardi“ prekių ženklų nustota tiekti Rusijai 2023 metų pradžioje, tačiau prieš tai buvo sukurti dideli rezervai, daugiausia viešojo maitinimo įstaigoms, RBC sakė AST generalinis direktorius Leonidas Rafailovas. Dabar šios atsargos baigiasi, kai kurie importuotojai ir toliau importuoja „Bacardi“ gaminius kaip lygiagretaus importo dalį, tačiau toks tiekimas yra chaotiškas ir toli gražu neatitinka „Bacardi“ pateiktų kiekių.

[EU+Kuponai] „Outdoor Riding Sale“! Net iki 500€ pigiau nei Lietuvoje el. paspirtukai ir el. dviračiai - ribotas kiekis
3513 4

„Outdoor Riding Sale“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

1 metų garantijos

1) „Kukirin M4“ - 500W, 48V 12,5Ah el. paspirtukas

2) „JOYOR S5“ (ABE) - 500W, 48V 13Ah el. paspirtukas

3) „PVY Z20 Pro“ - 500W sulankstomas el. dviratis

4) „FAFREES F20 Pro“ - sulankstomas 250W el. dviratis

Išsamiau

„Bacardi“ įmonė pirmą kartą buvo įregistruota 1862 m. Kuboje. Jos įkūrėjas buvo katalonų verslininkas Facundo Bacardi, Kuboje nusipirkęs romo varyklą ir sukūręs naują Karibų romo receptą, kuris ilgainiui išpopuliarėjo. Po Kubos revoliucijos 1959 m. Fidelio Castro vyriausybė konfiskavo įmonės turtą Kuboje, o F. Bacardi šeima buvo priversta palikti šalį. Tačiau „Bacardi“ tęsė savo veiklą JAV, Meksikoje, Puerto Rike, Ispanijoje ir Bahamų salose.

 

1965 metais įmonė persikėlė į Bermudus. 1992 m. čia buvo įkurta „Bacardi Limited“, kuri sujungė penkis veikiančius padalinius: „Bacardi International Limited“ Bermuduose, „Bacardi & Company Limited“ Bahamuose, „Bacardi Corporation“ Puerto Rike, „Bacardi Imports“ JAV ir „Bacardi y Compañía S.A. de C.V“ Meksikoje. 1993 metais į šį sąrašą buvo įtrauktas šeštasis padalinys – italų kompanija „Martini & Rossi“. Grupė vis dar egzistuoja tokiu formatu. Žurnalo „Drinks International“ duomenimis, „Bacardi“ romas ir „Grey Goose“ degtinė yra geriausiai parduodami prekių ženklai savo atitinkamose kategorijose.

 

Praėjusių metų vasarį „Kommersant“ pranešė, kad vakarietiškų viskių dalį Rusijos rinkoje pakeis Indijos bendrovės „Allied Blenders & Distillers“ (ABD) produktai. Leidinio teigimu, šio gamintojo viskio pristatymai pradėti vykdyti 2023 metais, o sutartis dėl jų galios iki 2025 metų spalio mėnesio. Anksčiau ABD prekės ženklai atstovų Rusijoje nebuvo.

2023 metų gruodį tapo žinoma, kad degtinės, džino, viskio ir vyno gamintojai pranešė prekybos tinklams apie 10 % kainų padidėjimą nuo 2024 metų, o alkoholio importuotojai leido savo produkciją pabranginti 5–25 %.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(10)
(76)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: