Situacija „įtempta“. „Jie blokuoja.“ Kas apie tai žinoma  ()

„Amerikiečiai ir Europos Sąjunga atkakliai, tikslingai griauna Rusijos ir Turkijos prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo statinį.“


V. Putinas ir R. T. Erdoganas
V. Putinas ir R. T. Erdoganas
© Kremlin.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Putin_and_Erdo%C4%9Fan_during_handshake,_Istanbul.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija dėl mokėjimų pervedimų iš Rusijos Federacijos į Turkiją tebėra „įtempta“,RIA Novosti“ sakė Rusijos ambasadorius Turkijoje Aleksejus Erchovas.

Pasak jo, Vakarų šalys „tikslingai griauna Rusijos ir Turkijos prekybinį ir ekonominį bendradarbiavimą“, kuris buvo kuriamas daugelį metų.

„Situacija išlieka labai rimta. Nebijau pasakyti, įtempta. Amerikiečiai ir Europos Sąjunga atkakliai, tikslingai griauna Rusijos ir Turkijos prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo statinį“, – sakė Rusijos diplomatas.

[Vokietija!] Tik 34€ ištraukiama sodo žarnos ritė su reguliuojamu 7 funkcijų purkštuvo antgaliu. Paskutiniai vienetai
4335 5

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gera kokybė ir panaudojimo galimybės

Išsamiau

Anot A. Erchovo, Vakarai bando „blokuoti atsiskaitymus už tuos sandorius, kurie jiems dėl tam tikrų priežasčių nepatinka, ypač tų, kuriems, jų nuomone, taikomos sankcijos“.

A. Erchovas pridūrė, kad Turkijos bankai „praktikuoja vadinamąjį overcompliance“, tai yra, bando elgtis saugiai, kad nepatektų į antrines JAV sankcijas.

Problemos Rusijos atsiskaitymuose su Turkija tapo žinomos sausį, kai JAV prezidentas Joe Bidenas pasirašė dekretą, kuriuo sugriežtinamas sankcijų režimas, grasinant bankams visame pasaulyje tapti atkirstais nuo pasaulinės dolerių sistemos dėl sandorių su Rusijos kariniu-pramoniniu kompleksu. Balandį Amerikos pareigūnai padidino spaudimą ir ėmė grasinti su Rusija dirbančių kredito įstaigų vadovams asmeninėmis sankcijomis. Dėl to smarkiai padaugėjo atsisakymų atlikti mokėjimus taikant atitikties kontrolę nepaaiškinus priežasčių.

 

Turkijos eksportas į Rusijos Federaciją pirmąjį ketvirtį sumažėjo 33,7 % ir po staigaus augimo 2023 metais praktiškai grįžo į prieškarinį lygį – už 500-600 mln. dolerių per mėnesį. Nors Rusijos diplomatai derybas su Turkija pradėjo dar vasarį, žadėdami „atlikti darbą“ ir „apsaugoti užsienio ekonominės veiklos dalyvius“, šios derybos rezultatų nedavė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(4)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: