Labai svarbi ceremonija. Netikėta žinia. Jis gauna šansą  ()

Artėjančioje jubiliejinėje ceremonijoje dalyvaus daug pasaulio lyderių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nebus pakviestas į 80-ųjų sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje metinių minėjimą, kuris vyks Prancūzijoje birželio 6 d. Tai pranešė už renginio organizavimą atsakinga „Mission Libération“, rašo „Le Figaro“.

Prancūzai paaiškino, kad nenori matyti V. Putino dėl karo, kurį jis pradėjo Ukrainoje. Kartu Rusija vis tiek gaus kvietimą į ceremoniją, skirtą pagerbti sovietų žmonių patirtų aukų atminimą, taip pat pasidžiaugti jų indėliu į pergalę Antrajame pasauliniame kare.

[Vokietija!] Už mažiausias kainas puikios kokybės „KKmoon“ lazeriniai nivelyrai: 16 linijų, 2 baterijos, pulteliai ir net APP - fantastiški daiktai remonto ir statybų darbams
2315 1

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gausios pakuotės - papildomi priedai, laikikliai, stovai + 2 baterijos!

16 linijų, žalios spalvos 532nm lazeriai

Valdomi su mygtukais, pulteliu ir APP

Išsamiau

„Skirtingai nei Kremlius, Prancūzija nevykdo istorinio revizionizmo politikos“, – savo sprendimą aiškino organizatoriai. Tačiau jie nenurodė, kokiam atstovavimo lygiui bus taikomas kvietimas – pavyzdžiui, ar Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kuriam taikomos ES sankcijos, galės dalyvauti ceremonijoje.

Anksčiau prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas sakė, kad V. Putinas negavo kvietimo švęsti Normandijos išsilaipinimo metinių. Pastarąjį kartą valstybės vadovas šiame renginyje dalyvavo 2014 m. Tai buvo „Normandijos formato“ – Ukrainos ir Rusijos derybų dėl taikaus konflikto Donbase sprendimo, tarpininkaujant Vokietijai ir Prancūzijai, pradžia. Tuo metu Kyjivui atstovavo Petro Porošenka.

 

Prancūzija duoda Putinui šansą. Tikimasi, kad artėjančioje jubiliejaus ceremonijoje dalyvaus daug pasaulio lyderių, įskaitant JAV prezidentą Joe Bideną. 2023 metų gruodžio pabaigoje Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pažymėjo, kad V. Putinas gali būti pakviestas, jei pradės taikos derybas su Ukrainos vadovybe.

 

Tuo pat metu Rusijos prezidento kelionė į Normandiją vargu ar būtų įvykusi, nes jam taikomos ES sankcijos. Be to, Tarptautinis baudžiamasis teismas išdavė orderį jį suimti dėl neteisėtos Ukrainos vaikų deportacijos, o Prancūzija pripažįsta šio teismo jurisdikciją.

Normandijos išsilaipinimas buvo didžiausia amfibinė operacija per Antrąjį pasaulinį karą. Jame dalyvavo JAV, Didžiosios Britanijos, Kanados ir jų sąjungininkų pajėgos – iš viso daugiau nei 150 tūkst. karių. Mūšis su nacistinės Vokietijos kariuomene prasidėjo 1944 m. birželio 6 d. ir truko daugiau nei du mėnesius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()