Šito Kremlius tikrai nesitikėjo. ES pradeda kovą su Rusija  ()

Lyderiai ketina imtis nuolatinių priemonių.


Alexanderis De Croo
Alexanderis De Croo
© European Union, 2024, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alexander_De_Croo_(2022-04-28).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ES lyderiai trečiadienį nusprendė įkurti laikiną krizės darbo grupę, kuri centralizuotų stebėseną ir dalijimąsi informacija apie Rusijos bandymus kištis į birželį įvyksiančius Europos Parlamento rinkimus, pranešė „Euractiv“.

Toks sprendimas priimtas po to, kai Čekijos ir Lenkijos valdžios institucijos nurodė, anot jų, prorusiškos įtakos Europoje operaciją, kurioje tariamai dalyvauja Europos Parlamento nariai ir kandidatai birželį vyksiančiuose ES rinkimuose, o Belgija atskleidė Rusijos įtakos grupes, kurios kišasi į Europos Parlamento rinkimus.

Laikinoji krizių darbo grupė bus sudaryta pagal integruoto reagavimo į politines krizes (IPCR) susitarimą, leidžiantį rotacijos tvarka ES Tarybai pirmininkaujančiai šaliai, šiuo metu Belgijai, remti greitą koordinavimą ir sprendimų priėmimą krizių atveju, skelbia „Euractiv“.

[EU+Kuponai] „Outdoor Riding Sale“! Net iki 500€ pigiau nei Lietuvoje el. paspirtukai ir el. dviračiai - ribotas kiekis
3561 4

„Outdoor Riding Sale“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

1 metų garantijos

1) „Kukirin M4“ - 500W, 48V 12,5Ah el. paspirtukas

2) „JOYOR S5“ (ABE) - 500W, 48V 13Ah el. paspirtukas

3) „PVY Z20 Pro“ - 500W sulankstomas el. dviratis

4) „FAFREES F20 Pro“ - sulankstomas 250W el. dviratis

Išsamiau

Belgijos ministras pirmininkas Alexanderis De Croo paskelbė, kad po laikinosios darbo grupės bus svarstomos nuolatinės struktūros.

„Komisija, Europos išorės veiksmų tarnyba, Parlamentas ir ES Taryba labai atidžiai stebės, kas vyksta, kad koordinuotų informaciją ir perduotų ją nacionalinėms įstaigoms ir institucijoms, o jos galėtų įsikišti, jei reikia“, – sakė A. De Croo ES lyderių susitikime.

Prieš viršūnių susitikimą A. De Croo ir Čekijos ministras pirmininkas Petras Fiala balandžio 16 d. išsiuntė laišką, ragindami ES lyderius imtis skubių veiksmų. Laiške priduriama, kad atskleistas propagandos tinklas taip pat siekė „paskirti šiame tinkle veikiančius žmones (naujai išrinktų) europarlamentarų darbuotojais“, remiantis Belgijos žvalgybos tarnybomis.

 

Laiške taip pat buvo raginama iš naujo įvertinti Europos kovos su sukčiavimu tarnybos (OLAF) ir Europos prokuratūros (EPPO) įgaliojimus, kad jos galėtų tirti tarpvalstybinę įtaką. Tačiau A. De Croo sakė, kad pakeisti tai „reikia laiko, kad būtų tinkamai atlikta“, ir tai bus padaryta po ES rinkimų.

  • 2024 m. balandžio 12 d. Belgijos žvalgybos tarnybos atskleidė įrodymus, kad Rusijos įtakos grupės kišasi į Europos Parlamento rinkimus, siekdamos paremti prorusiškus kandidatus.
  • 2024 m. balandžio 9 d. „Washington Post“ pranešė, kad per nutekintus dokumentus buvo atskleista Rusijos propagandos operacija, kuria siekiama susilpninti Amerikos paramą Ukrainai ir diskredituoti Ukrainą viešumoje.
  • 2023 m. gruodžio 30 d. Rusija suintensyvino pastangas pasėti susiskaldymą dėl Prancūzijos paramos Ukrainai, siekdama susilpninti NATO ryžtą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(124)
(7)
(117)

Komentarai ()