Spec. pajėgos, ašarinės dujos ir areštai. Skelbiamas geltonas saugumo lygis. Kas vyksta (Video)  ()

Kitų žurnalistų įėjimas laikinai sustabdytas. Riaušių policija, ašarinės dujos ir areštai.



© @Ekrano kopija

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sakartvelo parlamento Teisės reikalų komitetas antrajame etape pradėjo svarstyti įstatymo projektą dėl „užsienio agentų“.

Pranešėjas yra parlamento daugumos lyderis Mamuka Mdinaradze. Posėdyje dalyvauja ir opozicijos atstovai. Pagal nuostatus, antrajame svarstyme deputatai įstatymo projektą svarstys pagal taškus ir atliks reikiamus pakeitimus.

Kad būtų išvengta provokacijų, parlamente nustatytas geltonas saugumo lygis. Komiteto posėdyje gali dalyvauti tik televizijos kanalų atstovai. Kitų žurnalistų įėjimas laikinai sustabdytas. Teisės reikalų komitetui pritarus įstatymo projektui, dėl jo bus balsuojama plenarinėje sesijoje. Tiksli jos  data dar nenustatyta.

Spec. pajėgos, ašarinės dujos ir areštai. Tbilisyje, prie parlamento rūmų, Sakartvelo opozicija surengė tūkstančių žmonių demonstraciją prieš vadinamąjį „Rusijos įstatymą“, Rusijos „užsienio agentų įstatymo“ analogą. Miesto valdžia į parlamento rūmus nusiuntė specialiąsias pajėgas ir dėl to viskas virto demonstrantų ir policijos susirėmimais, pipirinių ir ašarinių dujų panaudojimu bei ypač aktyvių protesto dalyvių areštais.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Tik nuo 18€ fantastiški net 57 vnt. įrankių rinkiniai, baterijos, „ILIFE H70 Plus“ siurbliai ir kt. (Video)
1990 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-15/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos/Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TOPSHAK TS-CH4“ - puikios kainos 39 vnt. įrankių rinkinys

2) „TOPSHAK TS-CH3“ - net 57 vnt. įrankių rinkinys

3) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams - paskutiniai vienetai

4) „VIOLEWORKS“ - 21V genėtuvas, su 2 baterijomis, įkrovikliu

5) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

6) „ILIFE H70 Plus“ - belaidis dulkių siurblys

Išsamiau

AFP agentūros duomenimis, sekmadienį proteste dalyvavo mažiausiai 20 tūkst. Jį surengė opozicinės partijos ir nevyriausybinės organizacijos.

 

 

Balandžio 17 d. Sakartvelo parlamentas per pirmąjį svarstymą patvirtino įstatymo projektą „Dėl užsienio įtakos skaidrumo“, kuriam pasipriešino šalies prezidentė Salomė Zurabišvili, opozicija ir Vakarų diplomatai, laikydami jį kliūtimi respublikai integruotis į Europos Sąjunga. Nuo balandžio 15 d. opozicija ir pilietiniai aktyvistai Tbilisyje rengia mitingus prieš įstatymo projektą. Vienas toks mitingas, kuriame dalyvavo keli tūkstančiai žmonių, įvyko sekmadienį ir vėliau peraugo į susirėmimus su policija.

Teisėsaugininkams teko panaudoti pipirines dujas. Per susirėmimus buvo sulaikytas buvęs Sakartvelo valstybės ministras, atsakingas už integraciją į Europos ir euroatlantines struktūras Aleksijus Petriašvilis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()