Tyliai leidžiasi „geležinė uždanga“. Jokios priemonės nepadeda  ()

„Politinę“ emigraciją pakeitė „ekonominė“ emigracija.


Baltarusijos siena
Baltarusijos siena
© Grani-msk, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%98%D0%B7_%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B8_%D0%B2_%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8C-_%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gandai apie būsimą draudimą baltarusiams keliauti į užsienį vis dažniau pasitvirtina. Anot „Telegram“ kanalo „General KGB“, kurio specializacija yra rodyti viešai neatskleistą informaciją, „geležinė uždanga“ šalies gyventojams gali nukristi jau 2025 metų vasarį-kovą.

KGB generalinių šaltinių teigimu, Aleksandras Lukašenka išklausė ataskaitą apie „Specialiosios grupės“, užsiimančios migracijos pažabojimu, darbo rezultatus.

„...pokalbis buvo nervingas. Tertelis (Baltarusijos KGB pirmininkas Ivanas Tertelis – red.) pranešė, kad visi nurodymai greitai apriboti galimybes piliečiams gauti Šengeno vizas buvo įvykdyti, o išvykstantys buvo kontroliuojami, sienos kirtimas yra apsunkintas kaip įmanoma“, – rašo „Telegram“ kanalas.

Pigiau nebūna, mažiausios kainos istorijoje! Iš Vokietijos apžvalgininkų giriami lazeriniai graviruokliai. Paskutiniai vienetai (Video, „ATOMSTACK A5 Pro“ ir „ATOMSTACK A5“ palyginimas)
2216 5

Mažiausios kainos istorijoje

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai geras funkcionalumas ir apžvalgininkų pagyros

Išsamiau

Savo ruožtu Saugumo Taryba „pateikė personalo, paklausių specialybių specialistų ir absolventų/studentų nutekėjimo analizę. Visos ankstesnės priemonės (IPSO, hibridinės migrantų atakos, kontrolės punktų uždarymo provokavimas ir kt.) buvo laikomos sėkmingomis, tačiau nepakankamomis“.

Nutekėjimas tęsiasi tuo pačiu tempu. Be to, „politinės“ emigracijos vietą užėmė „ekonominė“ emigracija. Remiantis statistika, pagrindinis iš šalies išvykstančių žmonių srautas yra jaunesni nei 40 metų asmenys (jaunimas, šeimos su vaikais). Propagandos priemonės, raginančios sugrįžti, ir komisijos nedavė jokių rezultatų.

„Dėl to buvo priimtas sprendimas didinti spaudimą visomis „specialiosios grupės“ nurodytomis kryptimis ir pereiti prie taktikos, siekiant dar labiau apsunkinti vizų gavimą ir patį sienos kirtimo procesą. Nuspręsta per šešis mėnesius palaipsniui mažinti tarptautinio reguliaraus susisiekimo autobusų skaičių ir dar labiau sulėtinti sienos kirtimą, padarant jį nepageidautiną.

 

Palaipsniui bus įvestos priemonės, ribojančios jaunų specialistų: universitetų absolventų ir karinio amžiaus studentų išvykimą (reikės gauti karių registracijos ir įdarbinimo tarnybos pritarimą)“, – pažymi „General KGB“.

Šaltinių teigimu, „A. Lukašenka reikalavo veikti hibridiškai, nesukeliant visiško piliečių nepasitenkinimo, bet padaryti daug daugiau, nei buvo įmanoma iki šiol“.

„Mūsų šaltiniai teigia, kad visos žiaurios priemonės (apribojimai kariškiams, studentams ir pan.) iki rinkimų nebus įvestos. Tačiau per šį laikotarpį parlamentas priims nemažai įstatymų, kurie leis apriboti piliečių judėjimą per sieną vis platesnėms kategorijoms ir dėl platesnio priežasčių sąrašo.

 

Kitaip tariant, prieš rinkimus valdžia dar labiau sulėtins sienos kirtimą, apsunkins vizų išdavimą ir kryptingai stabdys piliečių ir kapitalo migracijos srautus. Iškart po rinkimų turėtų įsigalioti keli teisės aktai, kurie prireikus leistų grįžti prie totalinės sovietinės „leidimų“ sistemos praktikos išvykstant iš šalies, kuri praktiškai leis keliauti į ES ir kitas šalis tik gavus A. Lukašenkos režimo leidimą.

Po rinkimų A. Lukašenka visiškai kontroliuos piliečių judėjimą per Baltarusijos sienas. Tai bus daroma tikėtina nacionalinio saugumo ir pačių piliečių saugumo dingstimi, o tai savo ruožtu apsunkins arba labai pabrangins keliones į ES, JAV ir kitas „nedraugiškas“ šalis“, – informuoja „General KGB“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: