Tai rublio krachas. Rusijos laukia šokas  (2)

Kas laukia nepalankiausio scenarijaus atveju.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© geralt (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/illustrations/financial-crisis-stock-exchange-544944/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas didžiausių Rusijos bankų paskelbė prognozę, kad rublio kursas smuks iki žemiausio lygio nuo pirmųjų karo mėnesių. 

Sustiprėjusios Vakarų sankcijos ir didėjantys sunkumai atliekant tarptautinius mokėjimus per bankus šalyse partnerėse stumia Rusijos ekonomiką link naujos rublio nuvertėjimo bangos. Prognozuojama, kad jau šių metų pabaigoje dolerio kursas gali pasiekti 105 rublių ribą, o tai bus didžiausia valiutos krizė nuo Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą pradžios. 

Naujienų agentūros perdavė Rusijos banko „Alfa Bank“ vyriausiosios ekonomistės Natalijos Orlovos prognozę. Jos nuomone, didėjanti Rusijos ekonomikos finansinė blokada tampa realia problema Rusijos valiutų rinkai. Milijardai dolerių, uždirbtų iš eksporto, yra užšaldyti užsienio sąskaitose ir negali patekti į Rusiją dėl Vašingtono grasinimų užsienio bankams įvesti antrines sankcijas už bendradarbiavimą su Rusijos kariniu-pramoniniu kompleksu. 

Pigiau nebūna, mažiausios kainos istorijoje! Iš Vokietijos apžvalgininkų giriami lazeriniai graviruokliai. Paskutiniai vienetai (Video, „ATOMSTACK A5 Pro“ ir „ATOMSTACK A5“ palyginimas)
2216 5

Mažiausios kainos istorijoje

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai geras funkcionalumas ir apžvalgininkų pagyros

Išsamiau

Ekonomistai pastebi, kad nors Rusijos eksporto pajamos per metus išaugo 40 proc., tačiau 25 proc. eksporto finansų nepasiekia šalies dėl finansinių suvaržymų

 

Rusijos vyriausybė savo oficialiose makroekonominėse prognozėse teigia, kad rublio kursas kris mažiausiai trejus ateinančius metus. Ekonominės plėtros ministerijos pagrindiniame scenarijuje numatoma, kad kitais metais rublis brangs iki 98,6 rublio, o 2027 m. – iki 103,8 rublio. Pagal nepalankųjį scenarijų, atsižvelgiant į mažėjančias naftos kainas ir griežtesnes sankcijas, Rusijos valiutos kursas 2025 m. pasiekis iki 106,9 rublio, o po trejų metų bus 120 rublių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(180)
(11)
(169)

Komentarai (2)