„Teks paaukoti Rusiją.“ Bus rimtas pokalbis  ()

„Europa turi tam tikrą svertą prieš Kiniją.“


Xi Jinpingas Paryžiuje
Xi Jinpingas Paryžiuje
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=DXSmhx05vmU&t=20s

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-07 „Teks paaukoti Rusiją.“ Bus rimtas pokalbis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Siekdama savo tikslų, Kinija gali paaukoti tokį mažą pėstininką kaip Rusija“, – apie Xi ir E. Macrono derybas rašo Rusijos ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas. Xi Jinpingo vizitas Prancūzijoje ir daugelyje Europos šalių sinchronizuotas su kitų Europos lyderių vizitais Pekine. Ir iškart po Europos turo Xi Jinpingas kviečia V. Putiną pokalbiui. Nes „reikia rimtai pasikalbėti“. 

Anot jo, Kinija pasirengusi paaukoti Rusiją vardan tvirtų ekonominių ryšių su Europa. Būtent to reikalauja pagrindiniai Europos lyderiai, pabrėždami Kinijos vaidmenį padedant Rusijai karo su Ukraina fone.

„Europa turi tam tikrą svertą prieš Kiniją. Kinijos ekonomika silpna... Kinams reikia prieigos prie Europos investicijų, Europos technologijų, bet tas svertas veikia tik tuo atveju, jei Europa yra vieninga ir siunčia tuos pačius signalus“, – „The Wall Street Journal“ sakė analitinio centro „Rhodium“ vyresnysis patarėjas Kinijai Noahas Barkinas.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 55€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
3082 3

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Europos rinka Kinijai yra nepaprastai svarbi, todėl Xi Jinpingas turi rasti kompromisą.

Kinai gali paaukoti mažus pėstininkus, tokius kaip Rusija, kad išspręstų šią problemą, o Xi Jinpingas jau padarė pareiškimą, kad Kinija kartu su Prancūzija ieškos būdų, kaip išspręsti Rusijos ir Ukrainos konfliktą, ir ne kartu su Rusija, bent jau kaip tiesiogine dalyve ir tariama sąjungininke, o su Prancūzija. Kinams akcentai ir niuansai yra labai svarbūs, į juos reikia atsižvelgti“, – rašo A. Nesmijanas.

 

Priklausomai nuo to, kaip Xi ir E. Macronas susitars, V. Putinas Pekine bus pakviestas ant kilimo, kad išgirstų galutinį sprendimą, – pažymi ekspertas. Kinijos ir Rusijos tandeme nebėra užuominos apie lygiavertę partnerystę, ji egzistuoja tik propagandistų svajonėse. 

E. Macronas bando parodyti vieningą frontą, pakviesdamas Europos Komisijos pirmininkę Ursulą von der Leyen prisijungti prie šio susitikimo Paryžiuje.

Von der Leyen buvo dygliukas Pekinui, kaltindama Kiniją siekiant pasaulinės hegemonijos ir perspėdama, kad Europos santykiai su Pekinu priklausys nuo jo veiksmų Ukrainos atžvilgiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(4)
(111)

Komentarai ()