„Gali būti įtraukti į karą.“ Šokiruojantis pareiškimas iš dar vienos šalies. Kas laukia ukrainiečių  (1)

„Būtina remti Ukrainos gynybinį pajėgumą.“


Ministras Romanas Poseckas
Ministras Romanas Poseckas
© ThomRoJus, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Portrait_Prof._Dr._Roman_Poseck_2_.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos Heseno federalinės žemės vidaus reikalų ministras Romanas Poseckas neatmetė galimybės, kad šalis gali padėti Ukrainai grąžinant šauktinius vyrus.

Tai pranešė „Tagesspiegel“.

„Tai būtų pagalba užtikrinant, kad Ukraina galėtų panaudoti vyrus, kurie pabėgo į užsienį, o gali būti pašaukti į karą“, – interviu Vokietijos televizijai sakė R. Poseckas.

Politiko teigimu, Ukrainos vyrų klausimu yra dilema, nes būtina remti Ukrainos gynybinį pajėgumą, tačiau tuo pačiu Vokietija nori išlikti saugiu prieglobsčiu pabėgėliams.

[Vokietija] Aukščiausios klasės 100W sulankstoma, portabili saulės panelė! Nuostabus daiktas patogioms kelionėms ir žygiams. Ribotas kiekis („Pegiant MItos PV100“)
4183 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

Komentuodamas Ukrainos užsienio reikalų ministerijos įvestus apribojimus vyrams teikti konsulines paslaugas užsienyje, R. Poseckas pažymėjo, kad nemato galimybės, jog Vokietija išduos pakaitalą pasibaigusio galiojimo pasams.

„Esu nusiteikęs skeptiškai, nes nematau, kad tam būtų tinkamos sąlygos. Ukraina nėra neteisėta valstybė“, – aiškino jis.

Pasak Vokietijos televizijos, federalinės žemės ir Vokietijos vidaus reikalų ministerija planuoja aptarti situaciją su ukrainiečiais antradienį, gegužės 7 d. Federalinės žemės nori, kad Berlynas priimtų kažkokį sprendimą visoje šalyje.

 

Ukrainos parlamentui priėmus mobilizacijos įstatymą, Užsienio reikalų ministerija įvedė laikinus konsulinių paslaugų vyrams apribojimus.

Taigi Užsienio reikalų ministerija nusprendė nustoti teikti konsulines paslaugas vyrams, kol savo nuostatus suderins su naujais teisės aktais. 

Po to Lenkija ir Lietuva kalbėjosi apie galimybę padėti Ukrainai grąžinant šauktinius iš užsienio. Tačiau vicepremjerė Olga Stefanišina pažymėjo, kad Ukraina neplanuoja priverstinai grąžinti vyrų iš užsienio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai (1)