Perduos branduolines technologijas. Jis pasirengęs. Kas vyksta  ()

„Mūsų tikslas – pademonstruoti Irano mokslo ir technologijų pasiekimus.“


Mohammadas Eslami
Mohammadas Eslami
© Tasnim News Agency, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF_%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C-3.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mohammadas Eslami sakė, kad branduolinės technologijos perdavimas yra būtinas norint „pralaužti kliūtis ir sukurti kitokią mokslinę sistemą“.

Pirmasis Irano atominės energijos organizacijos vadovas Mohammadas Eslami, kalbėdamas Tarptautinėje branduolinėje konferencijoje Esfahane, sakė, kad Teheranas yra pasirengęs perduoti „taikias branduolines technologijas“ kitoms valstybėms, tariamai „suformuoti naują keitimosi mokslo pasiekimais sistemą“, praneša Irano agentūra IRNA.

„Mūsų tikslas – pademonstruoti Irano mokslo ir technologijų pasiekimus, o kovojant su hegemoninių valstybių monopoliu, esame pasirengę perkelti šias technologijas į kitas šalis, siekdami sugriauti barjerus ir sukurti kitokią mokslo sistemą“, – pabrėžė jis.

[Vokietija] Aukščiausios klasės 100W sulankstoma, portabili saulės panelė! Nuostabus daiktas patogioms kelionėms ir žygiams. Ribotas kiekis („Pegiant MItos PV100“)
4495 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

M. Eslami taip pat skundėsi dėl tam tikro „spaudimo, kuriuo siekiama trukdyti plėtoti taikią Irano branduolinę programą“, ir susižavėjo faktu, kad tarptautinės branduolinės konferencijos surengimas Irane sulaukė „pasaulinės mokslo bendruomenės“ pritarimo.

Tuo pat metu yra žinoma, kad Irano valdantis ajatolų režimas teikia karinę pagalbą šaliai agresorei Rusijos Federacijai, palestiniečių kovotojams „Hamas“, taip pat kitoms teroristinėms organizacijoms, todėl labai abejotina, ar Teheranas tiesiog pasidalys savo technologijomis su „kitomis šalimis“. Greičiausiai iraniečiai tiesiog apsimeta kažkokiu „atvirumu dialogui“, kad netaptų visiškai atstumtais civilizuotame pasaulyje, bet iš tikrųjų, jei jie su kuo nors dalinsis rimtomis technologijomis, tai su tais pačiais diktatoriškais režimais. 

 

Beje, Ukrainos socialinių tinklų segmente laikomasi panašios nuomonės: vartotojai pabrėžia, kad iš tikrųjų Iranas su Maskva pirmiausia dalijasi tiek taikiomis, tiek karinėmis technologijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(69)
(-54)

Komentarai ()