499 000 000 000 $. Mokės dar labai daug metų. Skelbiamas „specialus mokestis Rusijai“  ()

Bus įkurta kompensacijų komisija.


Karo Ukrainoje padariniai
Karo Ukrainoje padariniai
© Леонід Матюхін, Євген Проворний/АрміяInform, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%A3_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8F%D0%BD%D1%86%D1%96_%D0%BD%D0

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina planuoja sukurti žalos atlyginimo fondą lėšoms iš įvairių šaltinių rinkti ir kuris užtikrintų kompensacijas šalies piliečiams.

Ukrainos parlamento Teisės politikos komiteto pirmininkas Denysas Maslovas pareiškė, kad Ukrainos sąjungininkai turėtų apsvarstyti galimybę įvesti specialų mokestį Rusijos ar su Rusija susijusių prekių, įskaitant naftą, importui, o iš šio muito gautas pajamas panaudoti Ukrainos atstatymui.

2024 metais ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis sakė, kad 2023 metų pabaigoje Rusijos karas Ukrainai padarė 499 milijardus dolerių ekonominių, socialinių ir kitų nuostolių.

[Vokietija!] 1500W nešiojamas garinis valymo aparatas. Išvalysite ten, kur atrodė neįmanoma!
1854 6

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir panaudojimo galimybės

Išsamiau

D. Maslovas, priklausantis darbo grupei dėl specialaus tarptautinio tribunolo steigimo agresijos nusikaltimams prieš Rusiją nagrinėti, sakė, kad importo muitai gali būti perkelti į Ukrainos nuostolių registrą, kuris yra tarptautinio žalos atlyginimo mechanizmo dalis.

Pareigūnas pasiūlė, kad kitas esminis žingsnis atkuriant teisingumą Ukrainai būtų kompensacijų komisijos įkūrimas. Komisijos užduotis būtų peržiūrėti Ukrainos piliečių pretenzijas ir nustatyti jiems tinkamas kompensacijos sumas.

 

Po to Ukraina tikisi įsteigti fondą, kuris kaups lėšas iš įvairių kompensavimo šaltinių ir užtikrins jų išmokėjimą.

„Be jokios abejonės, nusikaltėlis turi atlyginti nuostolius, kuriuos patyrė Ukraina ir jos piliečiai. Šiuo atveju kalbama ne tik apie Rusijos pareigūnų, bet ir apie šalies atsakomybę“, – pabrėžė pareigūnas.

D. Maslovas priminė, kad, įvairiais vertinimais, įšaldytas Rusijos turtas siekia maždaug 300 mlrd. dolerių. Tačiau net jei Ukraina gaus šį turtą, yra tikimybė, kad jis bus išleistas šalies gynybai. Šiuo metu areštuoto turto vis dar nepakanka visiems Rusijos karo padarytiems nuostoliams padengti.

 

„Primygtinai reikalaujame, kad visi šie finansai būtų pervesti Ukrainai ir nukreipti kompensacijoms. Vis dėlto turėtų būti aišku, kad Ukrainai šių lėšų reikia kitiems reikšmingiems tikslams. Yra tikimybė, kad dalis ar net visas finansavimas bus skirtas gynybos reikmėms“, – pažymėjo komiteto pirmininkas.

Balandžio 2 dieną Hagoje pradėjo dirbti Tarptautinis nuostolių registras. Šalis tikisi aštuonių milijonų paraiškų iš ukrainiečių, nukentėjusių nuo Rusijos agresijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(227)
(10)
(217)

Komentarai ()