Didžiausias rusų siaubas. Vokiečių monstras „Taurus“. Procesas prasidėjo (Video)  ()

„Susirūpinęs žiūriu į tai, ką darome, ir klausiu, ar mūsų parama yra pakankama“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas sukritikavo dabartinės Vokietijos vyriausybės atsargią poziciją tiekiant Ukrainai ilgojo nuotolio raketas „Taurus“, sausio 7 d. pranešė DW.

„Taurus“ yra viena pažangiausių Bundesvero tiksliai valdomų raketų, kurios skrydžio nuotolis yra 500 kilometrų. Ji gali sunaikinti bunkerius ir padėtų Ukrainos kariuomenei stiprinti smūgius į Rusijos užnugario logistiką RF okupuotoje Ukrainos teritorijoje.

Interviu „Bild“ J. Gauckas sakė, kad po pokalbio su karo ekspertais „jis nebegali suprasti, kodėl mes [Vokietija] nesiryžtame tiekti šios ginkluotės ir kitos amunicijos“.

Atsižvelgdamas į alinantį pozicinį karą ir didžiulius Rusijos smūgius Ukrainos miestams, J. Gauckas sakė: „Susirūpinęs žiūriu į tai, ką darome, ir klausiu, ar mūsų parama yra pakankama“.

J. Gauckas sakė, kad nėra tarptautinio teisinio draudimo teikti karinę pagalbą agresijos aukai. Buvęs Vokietijos prezidentas mano, kad nesuteikimas Ukrainai itin svarbios ginkluotės lemtų Rusijos pergalę, keltų grėsmę kitų Europos valstybių saugumui vidutinės trukmės laikotarpiu.

 

Diskusijos dėl Vokietijos poreikio tiekti šias raketas Ukrainai tęsiasi daugelį mėnesių.

2023 m. rugsėjį Vokietijos pareigūnai sakė WSJ, kad Vokietijos trijų partijų koalicinė vyriausybė iš esmės pritarė raketų pristatymui, tačiau Vokietijos kancleris Olafas Scholzas tariamai įšaldė šį sprendimą.

2023 m. lapkritį Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius išreiškė skeptišką požiūrį į „Taurus“ potencialą iš esmės pakeisti fronto situaciją, sakydamas, kad šios raketos „nepakeis žaidimo“.

 

„Frankfurter Allgemeine Zeitung“ teigimu, O. Scholzo vyriausybė nesiryžta tiekti raketų Ukrainai, „dėl to, kad jos gali smogti į taikinius giliai Rusijos teritorijoje, ir dėl to, kad Ukrainai tikriausiai turės pateikti geoduomenis ar techninės priežiūros personalą“.

Sausio 2 d., po 2023 m. gruodžio 29 d. ir 2024 m. sausio 2 d. Rusijos įvykdytos didžiulės raketų atakos prieš Ukrainą, Bundestago gynybos komiteto pirmininkė Marie-Agnes Strack-Zimmermann paragino Vokietiją tiekti Ukrainai šia sparnuotąsias raketas, padidėjus Rusijos išpuoliams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(0)
(62)

Komentarai ()