„Tą dieną dėjosi keisti dalykai“. Kalinys atskleidė, kas vyko kalėjime dieną prieš Navalno mirtį  ()

Kalėjimo IK-3 kalinys „Novaja gazeta“ pasakoja, kad keisti dalykai ten vyko gerokai anksčiau nei pasirodė žinia apie Aleksejaus Navalno mirtį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-18 „Tą dieną dėjosi keisti dalykai“. Kalinys atskleidė, kas vyko kalėjime dieną prieš Navalno mirtį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tame pačiame kalėjime kaip Aleksejus Navalnas bausmę atliekantis kalinys tvirtina, kad Navalnas greičiausiai mirė daug anksčiau, nei skelbia įkalinimo įstaiga. Kalinys „Novaja gazeta“ atskleidė, kad Navalnas greičiausiai mirė ketvirtadienį, vasario 15, o ne 16 dieną.

Kalinio teigimu, ketvirtadienio vakarą įkalinimo įstaigoje prasidėjo „nesuprantamas šurmulys“. Vakarinis skaičiavimas, kuris paprastai vyksta kasdien nuo 20:00 ir 20:30, buvo atliktas greičiau nei įprastai. Tada kaliniai buvo uždaryti į savo kameras ir įspėti nieko nedaryti.

„Tada į vietą atvažiavo automobiliai. Vėlai vakare, tris kartus per naktį. Bet pro langą buvo nematyti, kokie automobiliai“, – „Novaja Gazeta“ pasakoja kalinys.

Jis teigia, kad penktadienio rytas prasidėjo „visišku chaosu“. Kalėjimo darbuotojai konfiskavo prietaisus, korteles ir kitus daiktus, į kuriuos prižiūrėtojai anksčiau nekreipė dėmesio. Kaliniams pasirodė, kad prasideda patikrinimas, o tai buvo neįprasta, nes informacija apie tokius dalykus dažniausiai pasirodydavo maždaug prieš mėnesį.

 

Apie Navalno mirtį pranešta apie 10 valandą ryto vietos laiku. Pasak kalinio, prie Navalno kameros nebuvo matyti greitosios pagalbos automobilių, kol nebuvo pranešta apie jo mirtį: „Manau, kad Navalnas mirė daug anksčiau, nei mums buvo pasakyta. Tikriausiai dieną prieš tai vakare. Kodėl kitu atveju būtume buvę užrakinti, kam ryte būtų atliktas patikrinimas?“ Jis mano, kad Navalno mirtis buvo netikėta net kalėjimo vadovybei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(4)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: