50%. Okupantų daliniai visiškai išvesti iš rikiuotės - „Ateš“  ()

Volodymyras Zelenskis sakė, kad žuvo „dešimtys tūkstančių“ rusų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšyje dėl Avdijivkos dalyvavę Rusijos daliniai negali atsigauti dėl didelių nuostolių užimant miestą, vasario 17 dieną pranešė okupuotose teritorijose ir Rusijoje veikiantis Ukrainos partizaninis judėjimas „Ateš“.

Judėjimo „Ateš“ agentas, susijęs su Rusijos 74-ąja atskira motorizuotųjų šaulių brigada, praneša, kad šiam padaliniui gresia iširimas. Po didelių nuostolių, patirtų per Avdijivkos šturmą, vadovybė svarsto galimybę jį išformuoti.

„Brigada neteko daugiau nei 50% savo pareigūnų, o sužeistųjų skaičius siekia daugiau nei 750 žmonių“, – nurodė „Ateš“.

Agentas pažymi, kad panaši situacija yra daugelyje Rusijos brigadų ir pulkų, kurie šturmavo Avdijivką.

Anksčiau „Tauria“ operatyvinės-strateginės grupės atstovas Dmytro Lychovojus teigė, kad Avdijivkoje rusai neteko 47 tūkst. žmonių, iš kurių 17 tūkst. žuvo.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad žuvo „dešimtys tūkstančių“ rusų.

Rusijos ir Ukrainos karo veteranas, buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas Jevhenas Dykyjus interviu radijui NV įvertino rusų nuostolius Avdijivkoje mažiausiai 60 tūkst. žmonių.

 

Vasario 17 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis pranešė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasitraukė iš Donecko srities Avdijivkos. Jis teigė, jog sprendimas priimtas siekiant išvengti apsupimo ir išgelbėti karių gyvybes bei sveikatą.

„Tauria“ operatyvinės-strateginės grupės vadas Oleksandras Tarnavskis sakė, kad traukiantis iš Avdijivkos  buvo paimta į nelaisvę nedidelė dalis Ukrainos karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(2)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: