„Kaltas vyriausiasis vadas.“ Kariškis kategoriškas. Kas vyksta (Video)  ()

„Manau, jog tai yra netinkama kritika.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Azovo“ brigados štabo viršininkas Bogdanas „Tauras“ Krotevičius įvertino V. Zalužno, O. Syrskio ir V. Zelenskio „susipriešinimą“ ir užsiminė, dėl ko kilo konfliktas Ukrainoje.

Interviu su Natalija Moseičuk jis teigė, kad V. Zelenskio negalima kaltinti dėl antrosios ar trečiosios gynybos linijos nebuvimo ar nesėkmių priešakinėje linijoje, nes tai nėra jo kompetencija. „Vyriausieji vadai“ yra kalti, jie ir priima sprendimus fronte, pabrėžė jis.

„Man labai nepatinka, kad prezidentas kaltinamas dėl antros ar trečios linijos nebuvimo, arba kodėl prasidėjo puolamieji veiksmai ta ar kita kryptimi. Manau, jog tai yra netinkama kritika“, – pabrėžė jis.

Visi „Bradley“, „Leopards“, „Abrams“ ar netrukus atsirasiantys F-16 yra vienintelio V. Zelenskio bendravimo su Vakarais nuopelnas. „Tai yra užsienio politikos, kurios ėmėsi Ukrainos prezidentas, nuopelnas. Ir, beje, manau, kad tai teisinga“, – sakė „Tauras“.

Tuo pat metu Ukrainos generolams nepavyko palaikyti vidinės komunikacijos su visuomene.

„Tai yra faktas. Aš žiūriu į tai, ir man visa tai nepatinka. Nenoriu nieko įžeisti, bet turime prisiminti, koks buvo karinis elitas prieš tai. Ir negalima jų aplenkti, jiems reikia prisiimti atsakomybę. Ir laikyti kariuomenę atsakinga už karines „klaidas“, – savo mintį paaiškino Bogdanas.

 

Anot jo, jei ateityje karinė vadovybė kovos kaktomuša ir nedemonstruos lankstumo, tuomet bus galima nuoširdžiai pasakyti: „Kaltas vyriausiasis vadas“.

„Kaltas vyriausiasis vadas. Nes jis atsakingas už kovas fronte. Tai jo tiesioginė atsakomybė. Beje, ir ne gynybos ministras. Gynybos ministras didžiąja dalimi atsako už logistiką: gauti, atvežti. Vyriausiasis vadas kovoja. Ne gynybos ministras, bet vyriausiasis vadas. Jis atsakingas už veiksmus. Jis turi pavaduotojus, padalinių vadus ir tiesiogiai dalyvaujančius karo veikmuose brigadų vadus“, – pabrėžė „Tauras“.

 

Jis taip pat teigiamai vertina tai, jog kartas nuo karto į frontą vis dar atvyksta „aukšti“ generolai. „Ir net prezidentas, tiesą sakant, važiuoja į frontą. Ar reikia kelti tokius uždavinius? Tikėtina, kad kai situacija yra aklavietėje ir karinė-politinė vadovybė mano, jog ši sritis yra nepaprastai svarbi, tada, matyt, vyriausiasis vadas vyks į šią brigadą. Nesakau ar jis turėtų, ar ne, bet greičiausiai jis ten vyks“, – padarė išvadą jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(9)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: