„Iki 2/3 energijos. Smogs įkrautų dalelių srautas.“ Monstriškas SSRS ginklas. Ką įsakė Putinas  (2)

Putinas atgaivino neįtikėtiną idėją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-19 „Iki 2/3 energijos. Smogs įkrautų dalelių srautas.“ Monstriškas SSRS ginklas. Ką įsakė Putinas  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Branduolinis ginklas kosmose, kurį kuria Rusija ir dėl kurio taip susijaudino Amerika, yra „atviras melas“. Nėra jokių šansų, kad techniškai atsilikusi Rusija sugebės įgyvendinti šį projektą.

Tokią nuomonę savo tinklaraštyje išsakė Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas.

JAV šaltinių teigimu, Rusija kuria branduolinį kosminį ginklą, kurį susprogdinus aplink Žemę skriejantys palydovai būtų „apakinti“ įkrautų dalelių srautu. A. Nesmijanas suabejojo tokio ginklo veiksmingumu.

„Branduoliniai ginklai turi keletą smogiamųjų veiksnių, tačiau pagrindinis iš jų yra smūginė banga, kuri sudaro nuo pusės iki dviejų trečdalių branduolinio sprogimo metu išsiskiriančios energijos. Kosmose dėl oro trūkumo jos paprasčiausiai nėra. Radiacija ir elektromagnetinis impulsas išlieka, tačiau norint išjungti palydovus, reikėtų labai daug branduolinių užtaisų orbitoje, kad gerokai praretinti esamus palydovų telkinius. Taip numušti labai konkretų palydovą yra prasminga, tačiau kovoti „apskritai“ yra monstriškai neefektyvu ir neekonomiška“, – aiškino Rusijos ekspertas.

Tokių branduolinių ginklų idėja nėra nauja. Ji buvo kuriama dar Sovietų Sąjungos laikais, tačiau tuo metu projektas buvo pripažintas bevaisiu ir jo atsisakyta. Putino režimas jį atgaivino, teigia A. Nesmijanas.

Ekspertas abejoja, ar šiuolaikinė Rusija sugebės jį užbaigti dėl didėjančio technologinio atsilikimo. Rusijos kosmoso pramonė, atkirsta nuo Vakarų technologijų, labai greitai smuko ir artimiausiais metais greičiausiai bus visiškai „palaidota“.

Naujasis branduolinis projektas greičiausiai yra tik dar vienas Kremliaus elito lovys Rusijos biudžeto lėšoms išsiurbti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(5)
(17)

Komentarai (2)