„Apsupo „Zenito“ poziciją.“ Kraupi žinia iš fronto. Kas nutiko (Video)  (1)

Rusai dar kartą parodė savo požiūrį į tarptautinės humanitarinės teisės normas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotosios pajėgos vėl pastebėtos sąmoningai žudančios jau pasidavusius ukrainiečių kovotojus, o tai pagal tarptautinės humanitarinės teisės normas yra karo nusikaltimas. 

Sekmadienį, vasario 18 d., Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgos paskelbė filmuotą medžiagą, padarytą Charkivo, Luhansko ir Donecko sričių teritorijose veikiančios operatyvinės-strateginės karių grupės „Chortica“ atsakomybės zonoje. Joje matyti, kaip tranšėjoje ginkluoti rusai prieina prie dviejų ukrainiečių kariškių, kurie neturi ginklų ir nesipriešina, ir šaudo į juos iš automato.

„Rusai dar kartą pademonstravo savo požiūrį į tarptautinės humanitarinės teisės normas“, – rašoma vaizdo įrašo aprašyme. 

Savo ruožtu „DeepState“ praneša, kad Avdijivkos pozicijoje „Muziejus“ („Zenitas“) rusai sušaudė šešis paimtus į nelaisvę Ukrainos pajėgų kovotojus. Pranešime teigiama, kad kolegos kariai atpažino karius iš vaizdo įrašo, kurį platina rusai. 

„Muziejus“ buvo įsikūręs buvusios „Zenito“ teritorijoje. Kadangi pozicijos buvo apsuptos jau kelias dienas, visi ten buvę kariai turėjo kovoti, kad grįžtų prie pagrindinių pajėgų. Deja, buvo 4 nevaikštantys vaikinai (sužeisti) ir 2 vis dar vaikštantys, kurie neturėjo jokių galimybių prasiveržti be evakuacijos“, – sakoma pranešime. 

 

„DeepState“ patikslina, kad Ukrainos kariškiai greičiausiai buvo sušaudyti vasario 15 d., kai okupantai įžengė į minėtą poziciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(70)
(-57)

Komentarai (1)