Politinis sprendimas, kainavęs daug gyvybių. Ne Syrskis kaltas dėl pavėluoto atsitraukimo (Video)  ()

Šis sprendimas buvo tikrai priverstinis, kai situacija tapo gana grėsminga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taikomųjų politinių tyrimų centro „Penta“ vykdomasis direktorius Oleksandras Leonovas „Radio NV“ pasakė, kas bus atsakingas už Ukrainos pajėgų išvedimą iš Avdijivkos.

„Akivaizdu, jog toks nurodymas galėjo būti priimtas anksčiau. Nes dabar atrodo, kad šis sprendimas buvo tikrai priverstinis, kai situacija tapo gana grėsminga.

Šis sprendimas yra teisingas. Tačiau jis galėjo būti priimtas anksčiau.

Juolab, kad politiniu požiūriu toks sprendimas buvo priimtas [Ukrainos prezidento] Volodymyro Zelenskio viešnagės užsienyje metu, Miuncheno saugumo konferencijos išvakarėse.

Apskritai tokį įsakymą buvo galima duoti po tam tikrų namų ruošos darbų, rodančių, kad be didesnės pagalbos gali kilti tokia probleminė situacija. Pastarąjį mėnesį ten buvę karo stebėtojai ir karo žurnalistai kalbėjo apie tai, jog Avdijivka turėtų būti palikta.

Be jokios abejonės, organizuotai traukiantis, kai yra galimybė eiti keliais, kurie dar neapšaudomi ar eiti į laukus – didelis skirtumas.

Politinė atsakomybė už atsitraukimą neteks vyriausiajam ginkluotųjų pajėgų vadui Oleksandrui Syrskiui. Tai bus Volodymyras Zelenskis.

 

Net ekspertai apie tai nekalbėjo. Tai įrodo sociologija.

Vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas buvo atleistas. Tai reiškė, kad Volodymyras Zelenskis prisiima visą atsakomybę už karinius sprendimus. Ir tai yra suvokiama daugumai visuomenės. Čia nėra jokios paslapties.

Į tai turėjo būti atsižvelgta priimant sprendimą, kad „ginsime Avdijivką“ ir dabar, kai pasitraukiama.

Paprastai nėra gerai, kai politikai įsitraukia į karinius veiksmus. Deja, kartais tai trukdo racionaliems sprendimams ir tam tikrų užduočių įgyvendinimui.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(4)
(9)

Komentarai ()